Avustralya, Hamas´ı terör örgütü ilan ediyor

Avustralya perşembe günü yaptığı açıklamada, Hamas´ı terör örgütü ilan edeceğini açıkladı.

Dünya
17 Şubat 2022 Perşembe

Hükümet daha önce Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarını terör örgütü ilan etmişti. Bu yeni açıklama tüm grubu içerecek. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile COP26 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda Hamas konusunu görüşmüşlerdi.

Bennett Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Bu önemli konudaki görüşmemizi takip ettiği için arkadaşım Scott Morrison’a teşekkür ederim. Bu hamle teröre karşı küresel mücadelede atılmış bir başka önemli adımdır” dedi.

Avustralya bu hamlesiyle Birleşik Krallık'ın izinden gidiyor. İngiltere’de kasım ayında Hamas’ı terör örgütü ilan etmişti.

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, “Hamas'ın ve bugün listelenen şiddet ve aşırılık yanlısı grupların görüşleri son derece rahatsız edici. Avustralya'da bu tür görüşlere yer yok. Yasalarımızın yalnızca terör eylemlerini ve teröristleri değil, aynı zamanda bu eylemleri planlayan, finanse eden ve yürüten örgütleri de hedef alması hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Avustralya Başsavcılığı’na göre, Avustralya'da terör suçundan suçlu bulunan kişiler 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün