İsrail ve BAE´den iklim ve çevreyle ilgili ortak uzay araştırmasına destek

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri uzay ajansları, kurumları ortak uzay-temelli araştırma çalışmasına çağırdıklarını açıklayarak dünya çapındaki üniversite ve araştırma kurumlarını, özellikle ziraat ve su alanlarındaki proje tekliflerini göndermeye davet ettiler.

Dünya
16 Şubat 2022 Çarşamba

Araştırma, İsrail ve Fransız uzay ajansları tarafından işletilen vejetasyon ve çevre karakter özelliklerini gözlemleyen Venüs uydusundan toplanan verileri temel alarak yürütülecek.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ortak komitesi, sunulan projelerden birini seçerek söz konusu projeye iki yıllık bir süre için 200 bin dolarlık destek bulunacak. Konuyla ilgili yayınlanan bildiriye göre ‘insanlığın Dünya hakkındaki ortak bilimsel bilgisini genişletmek ve daha sürdürülebilir şekilde nasıl yaşayacağımızı öğrenmek için bu projeye büyük veri analizlerinin, bilişim ve ilgili tekniklerinin en iyi şekilde kullanılması sağlanacak.’

İleri Teknoloji Devlet Bakanı ve BAE Uzay Ajansı Direktörü Sarah bin Yosuf el-Emiri şöyle konuştu:

“Gezegenimizi korumak adına uzay çalışmalarını en iyi şekilde sürdürmek için küresel işbirliği çok önemli. Uzay çalışmaları alanında dünyanın önde gelen ülkeleriyle ortaklaşa çalışarak, insanlığın en büyük sorunlarına çözümler üretmeye yardımcı olmak adına küresel bilimsel bilginin temelini genişletmek için katkıda bulunmuş oluyoruz.”

İsrail Bilim, Teknoloji ve Uzay Bakanı Orit Farkas-Hacohen de bu projeyle “Teknolojinin ülkeleri nasıl birleştirdiğini görme fırsatını bir kez daha elde etmiş oluyoruz” yorumunda bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün