Avustralya´da halka açık yerlerde gamalı haç yasağı

Avustralya´nın Yeni Güney Galler Eyaleti halka açık yerlerde gamalı haç kullanımını yasaklamayı planlıyor.

Dünya
16 Şubat 2022 Çarşamba

Avustralya'daki Yeni Güney Galler Parlamentosu, gamalı haç gibi tüm Nazi sembollerin kamuya açık alanlarda kullanımını yasaklayacak bir yasa tasarısını değerlendirmekte. Yasada eğitim amaçlı, tarihsel veya diğer yasal amaçlı kullanımlar hariç tutulacak.

Avustralya'nın ABC Haber ajansının bildirdiğine göre, gamalı haçı eski bir dini sembol olarak algılayan Hindu toplumunun üyeleri ve Yahudi gruplar da dahil olmak üzere, yasa tasarısını destekleyenler, bir meclis soruşturması teklifinde bulundu.

Avustralya Associated Press'in haberine göre, Karalamayla Mücadele Komisyonu Başkanı Dvir Abramovich "Şimdi harekete geçme zamanıdır... çünkü toplu katliam ve vahşi ırkçılığı kışkırtma ideolojileri ile savaşmak hiçbir zaman tek bir tarafa özgü bir konu olmamalıdır," dedi. Abramovich, "yasa tasarısının parlamentoya ciddi bir konuyla ilgilenmek için acilen bir karar verme fırsatı" verdiğini ve tasarı geçerse "tarih yazılacağını" ekledi. Abramovich ayrıca yasanın "zarar vermek isteyen kötü güçlere karşı kuvvetli bir zafer" olacağını belirtti.

Fakat Polis Komiser Yardımcısı Dave Hudson, meclis soruşturmasında gamalı haçları yasaklamanın olumsuz sonuçları olabileceğini belirtti. Hudson, "Bazen bir şeyi yasaklayarak yeraltına gitmeye zorladığınızda belirli kişiler için belli bir gizem ve çekicilik kazanır. Burada Avustralyalıların genelinden bahsetmiyoruz; aşırı sağcı ideolojiye uyum sağlayan bazı bireyler var. Bu bahsettiğimiz kişiler mutlaka bu tür sembollerin yasaklanmasını çekici bulacaklardır" dedi.

Geçen yıl Victoria, Nazi sembollerinin halka açık alanda sergilenmesini yasaklayan ilk Avustralya eyaleti olmuştu.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün