ABD Kongre üyelerinden kampüs antisemitizmiyle mücadele talebi

ABD´de 39 Kongre üyesinden oluşan partiler üstü bir grup, Biden yönetiminin, Trump´ın 2019 tarihli Yahudi üniversite öğrencilerini koruma amaçlı yürütme emrinin uygulanmasını geciktirdiğini belirtiyor.

Dünya
16 Şubat 2022 Çarşamba

Partiler üstü bir grup Amerikalı kongre üyesi, ABD Eğitim Bakanlığına başvurarak kampüslerdeki antisemitizmle mücadele etmek için yıllardır ertelenmiş olan adımların atılmasını talep etti. 

39 Kongre üyesi ABD Eğitim Bakanlığı'nın İnsan Hakları Ofisine konuyla ilgili bir mektup gönderdi. Temsilciler Meclisi Kaliforniya Demokrat Parti Temsilcisi Ted Lieu gruba başkanlık ediyor. 

Mektupta, Biden yönetiminin uzun süredir, aralarında önceki ABD Başkanı Donald Trump tarafından 2019 yılında imzalanmış yürütme emri de bulunan, Amerikalı Yahudi üniversite öğrencilerini koruma amaçlı kuralları resmileştirmeyi ertelediği ve antisemit şikayetlerle ilgili araştırmaları geciktirdiği belirtiliyor. 

Trump'ın Aralık 2019 tarihli yürütme emri, 1964 Medeni Haklar Yasası Başlık VI'ya Yahudileri dahil ederek, Yahudi öğrencilere karşı uygulanan ayrımcılığa karşı gelmedikleri takdirde ABD hükümetini üniversitelere yaptığı fon yardımını kesmeye zorlayacaktı. 

Medeni Haklar Yasası, federal fon yardımı alan programlarda ırk, renk veya ulusal köken temelli ayrımcılığı yasaklamakta. 

Meclis üyelerinin 4 Şubat tarihli mektubu, Eğitim Bakanlığını bahsi geçen yürütme emrini kanun gücüne sahip bir düzenleme olarak resmileştirecek bir karar yayınlamaya çağırdı. Bu süreç, Başlık VI şikayetlerine daha kuvvetli bir yasal temel sağlayarak emri sistemleştirecek ve daha sağlam ve kalıcı olmasını sağlayacak. Yürütme emri resmileştirildiğinde gelecekte itiraz edilmesi daha az mümkün olacak ve yönetimden yönetime otomatik olarak aktarılacak. 

Yürütme emrini resmileştirmek aynı zamanda üniversite yöneticilerine Biden yönetiminin konuyu ciddiye aldığı konusunda bir mesaj gönderecek. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün