İsrail Dışişleri Bakanı: ´´İsraillilerin Ukrayna´yı terk etmeleri için çok az zaman kaldı´´

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, pazar akşamı yaptığı açıklamada, Rusya´nın olası işgaline ilişkin korkular nedeniyle Ukrayna´daki İsrail vatandaşlarının yakın zamanda tahliye edilebileceğini belirtti.

Dünya
14 Şubat 2022 Pazartesi

Lapid Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, başta Amerikan olmak üzere farklı istihbarat ve diplomatik kaynaktan gelen bilgiler doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline az bir zaman kaldığını ifade etti.

Lapid binlerce vatandaşına ‘‘Olaylar daha fazla karmaşıklaşmadan İsrail’e dönün’’ çağrısında bulundu. Krizin hala diplomatik yollarla çözülebileceğini belirten Lapid, ‘‘Aynı zamanda İsrail vatandaşlarına ve Yahudilere karşı sorumluluğumuz da var. Ukrayna hava sahasının kapatılması ihtimaline karşı hazırlıklar yapıyoruz. Gerekirse, Polonya, Romanya, Macaristan, Moldova ve Slovakya üzerinden araçlarla vatandaşlarımızı tahliye ederiz’’ dedi.

Lapid, Rusya ve Ukrayna’daki yoğun Yahudi nüfusu nedeniyle İsrail’in kriz hakkında kamuoyuna yorum yaparken daha hassas olması gerektiğine dikkat çekti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Emine Dzhaparova pazar sabahı Lapid ile Kudüs’te yaptığı görüşmede Lapid’i ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett’i Kiev’e davet etti. Lapid İsrail’in bu daveti değerlendireceğini ve gelişmelere göre karar vereceğini belirtti.

Lapid ayrıca Doğu Avrupa’da yükselen tansiyon nedeniyle ülkelerin dikkatini Viyana’daki İran nükleer müzakerelerine yönelttiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün