Tel Aviv, Küresel Girişim Ekosistemi Raporunda 2. sırada

CleanTech Forum San Francisco´da sunulan Küresel Girişim Ekosistemi Raporu´na (GSER) göre Tel Aviv, Stockholm, Londra ve Los Angeles´ı geçerek Silikon Vadisinin ardından 2. oldu.

Dünya
14 Şubat 2022 Pazartesi

GSER, 280 girişimci inovasyon ekosistemi ve analiz edilen 3 milyon start-up ile, start-uplar hakkında dünyanın en kapsamlı ve en çok okunan araştırması olarak biliniyor.

İsrail’in raporda yer alan bilgilere göre, yenilenebilir enerji, ulaşım, lojistik, tarım, atık üretimi ve su arıtma gibi alanlarda yarattığı verimli çözümlerle küresel bir lider konumunda olduğu ifade edildi.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai yaptığı açıklamada, "Tel Aviv-Yafo, Dünya Şehirleri İklim Liderliği Grubu'nun (C40) bir üyesidir. Ayrıca küresel sürdürülebilirliği ilerletmek için iklim değişikliğiyle mücadelede inovasyonlar üretmede lideriz. Teknolojik yenilikler, iklim değişikliği tehdidini azaltmak ve buna uyum sağlamak için küresel meydan okumada çok önemli bir rol oynuyoruz. Tel Aviv'in sadece yapay zekâ ve siber alanlarda değil, aynı zamanda temiz teknolojide de geleceği sağlam. Yaratıcı, girişimci ruhumuz, bilgi birikimimiz ve yatırımlarımızla gurur duyuyoruz’’ dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün