İsrailli girişim ürettiği yeni tedavi ile COVID semptomlarını durdurabilir

İsrailli tıbbi girişim Novel Concepts, perşembe günü COVID-19´un Omicron varyantı da dahil olmak üzere semptomları engelleyebilecek bitki bazlı bir tedavi geliştirdiğini iddia etti.

Dünya
10 Şubat 2022 Perşembe

Şirket, yeni tedavisinin COVID-19'un insan hücrelerine ilerlemesini durdurduğunu ve 48 saat içinde PCR testlerini negatife döndürdüğünü iddia etti. Tedavinin ayrıca COVID hastalarını rahatsız eden, araştırmacıları ve bilim insanlarını şaşırtan uzun süreli hafıza kaybı, tat ve koku kaybı, baş ağrısı, yorgunluk gibi COVID semptomlarından kurtardığı ifade edildi.

Novel Concepts’in kurucusu Dr. Rachel Alkalay yaptığı basın açıklamasında, “Her hafta artan COVID vakalarının azalmasına yardımcı olabiliriz. Aşılama oranlarının düşük olduğu ülkelere acil yardım sağlanmasına da yardımcı olabiliriz. Bitki bazlı tedavimiz güvenlidir ve bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur” dedi.

Alkalay açıklamasında, tedavinin formülde hangi doğal bileşiklerin yer aldığını belirtmedi ve sonuçlanmamış patent başvuruları nedeniyle ayrıntıları paylaşamayacağını belirtti.

Girişim, tedavisinin birkaç ülkede acil kullanım iznine sunulacağını iddia etti. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün