Türkiye – İsrail ilişkilerinde normalleşmeye doğru önemli adımlar

İsrail Devlet Başkanı Herzog´un, COVID-19´a yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan´a geçmiş olsun dileklerini iletmek için araması, iki ülke arasındaki ilişkilere dair olumlu yorumları de beraberinde getirdi.

Dünya
9 Şubat 2022 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Herzog’un, COVID-19’a yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletmek için araması, iki ülke arasındaki ilişkilere dair olumlu yorumları de beraberinde getirdi.

8 ayda 4. görüşme

İsrail Devlet Başkanı Herzog’un, pazar günü, geçmiş olsun dileklerini iletmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı araması Herzog'un göreve başladığı temmuz ayından bu yana iki liderin arasındaki dördüncü görüşme olarak kayda geçti.

İsrail Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada iki liderin, "yakın zamanda görüşme olasılığını da ele aldığı" kaydedildi. Erdoğan, Herzog'un martta Türkiye’ye geleceğini belirtmişti. S.6

“Değişim var”

Görüşme medyada da geniş yer buldu. İsrail medyası görüşmeyi, ‘Erdoğan’ın İsrail’e karşı izlediği siyasetin değiştiği’ şeklinde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir basın açıklamasında Türk-İsrail ilişkilerinin değişimini dile getirdi. Kalın, “Değişen bir şeyler var. 15 yıllık Netanyahu dönemi İsrail'de kapandı. Yeni bir hükümet kuruldu orada. Çok farklı unsurları bir araya getiren bir hükümet var. Yakında da İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ülkemize ziyareti olacak. Orada bir değişim oldu, olumlu yaklaşım var” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün