Oscar Ödüllü Whoopi Goldberg: ´´Holokost ırk ile ilgili değil´´

Amerikalı oyuncu ve komedyen Whoopi Goldberg, pazartesi günü sunuculuğunu yaptığı programda Holokost´un ırkla ilgili olmadığını, insanların insanlık dışı davranışlarıyla ilgili olduğunu iddia etti.

Dünya
1 Şubat 2022 Salı

‘The View’ adlı Talk Show’da sunuculuk yapan Goldberg ekibiyle birlikte bu ayın başlarında ABD Tennessee’de bir okulun Holokost kitabı ‘Maus’u müfredatından kaldırmasını tartışıyordu. 

Okul yönetimi kitapta, küfür, çıplaklık ve intihar tasviri bulunduğunu belirtmiş, kitabın 13 yaşındaki öğrenciler için uygun olmadığını düşündükleri için müfredattan kaldırdıklarını açıklamıştı.

Yardımcı sunucular kitabın sınıflarda öğretilmesi gerektiğini söyleyerek okulun kararına karşı çıkarken, Goldberg, Holokost'un öğrencilere tam olarak neden öğretilmesi gerektiği konusunda yaptığı yorumda ekibinden oldukça farklı düşüncelerdeydi.

Tartışma şu şekilde ilerledi:

Sunuculardan Joy Behar, Nazilerin Yahudileri farklı bir ırk olarak gördüğünü belirtti.

Goldberg cevap olarak, "Ama bu ırkla ilgili değil, insanların insanlık dışı davranmasıyla ilgili" dedi.

Sunuculardan Ana Navarro, "Bu beyaz üstünlüğü ile ilgili. Nazilerin Yahudilerin peşine düşmesiyle ilgili" dedi.

Goldberg, "Ama bunlar iki beyaz insan grubu" diye karşı çıktı.

Bir diğer sunucu Sara Haines ise, Naziler Yahudileri beyaz olarak görmüyordu’’ cevabını verdi.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) Başkanı Jonathan Greenblatt Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Hayır Whoopi Goldberg, Holokost, Nazilerin aşağı bir ırk olarak gördükleri Yahudi halkını sistematik olarak yok etmesiyle ilgiliydi. Altı milyon Yahudi'yi katletmeyi haklı çıkarmak için bu ırkçı propagandayı kullandılar’’ ifadelerine yer verdi.

ABD Holokost Müzesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Irkçılık Nazi ideolojisinin merkezindeydi. Yahudilik din olarak değil ırk olarak tanımlandı. Naziler ırkçı inançları, soykırımı ve toplu katliamı körükledi" dedi.

Goldberg artan eleştirilerden sonra özür diledi.

Goldberg Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Programda Holokost'un ırk ile ilgili değil, insanın insanlık dışı davranışlarıyla ilgili olduğunu söyledim. Her ikisiyle de ilgili olduğunu söylemeliydim. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün