İsrailli casus Pollard´ın eşi hayatını kaybetti

İsrailli casus Jonathan Pollard´ın eşi Esther Pollard, pazartesi günü 68 yaşında COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya
31 Ocak 2022 Pazartesi

Yıllarca meme kanseriyle mücadele eden Esther Pollard, COVID’e yakalanıp durumu kötüleştikten sonra hafta sonu Kudüs'teki Hadassah Ein Kerem Tıp Merkezi'nde hastaneye kaldırılmıştı.

Jonathan Pollard İsrail medyasına verdiği demeçte, "En kötü kabuslarımda Esther'i kaybedeceğimi düşünmemiştim. Serbest bırakılmam için onlarca yıl savaştıktan sonra kendimi o kadar çaresiz hissettim ki, yaşam mücadelesinde Esther’e yardım edemedim” dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Pollard’a taziyelerini iletti.

Bennett, ‘‘Jonathan Pollard'a olan bağlılığı ve sevgisi, güç, kararlılık ve inancın sembolü haline gelen Esther Pollard'ın vefatını duyduğuma üzüldüm. Huzur içinde yatsın’’ dedi.

Muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, ‘‘Eşim Sara ve ben, Esther'in vefatının yasını tutuyoruz. Esther, Jonathan'ın serbest bırakılması için yıllarca yorulmadan çalıştı. Yıllar boyunca yaptığımız toplantıları ve sohbetlerimizi hatırlıyorum ve Jonathan'ı eve getirmeye söz vermiştim. Esther hastalığının üzerinden geçen uzun yıllar boyunca bile kocasına büyük bir bağlılık gösterdi, pes etmedi, hayal kurmayı bırakmadı’’ dedi.

Pollard ABD hükümetinin eski bir istihbarat analistiydi. 1987'de, İsrail'e gizli bilgiler sağlamaktan suçlu bulunmuştu. Casusluk Yasasını ihlal ettiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Pollard, ABD'nin bir müttefikine gizli bilgiler vermekten ömür boyu hapis cezası alan tek Amerikalı olmuş ancak 2015 yılında serbest bırakılmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün