Isaac Herzog Dubai EXPO 2020´ye katıldı

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog BAE´yi ziyaretinin 2. gününde, Dubai Expo 2020´ye katıldı.

Dünya
31 Ocak 2022 Pazartesi

Expo 2020’de konuşan Herzog, "Tel Aviv'de BAE büyükelçiliğini açma onuruna sahip oldum. İsrail-BAE arasındaki anlaşma sadece iki ülke ilişkilerini normalleştirmekten ibaret değil, tüm bölgenin geleceğini şekillendirecek’’ dedi.

İsrail ile BAE arasında son dönemde varılan ticari anlaşmaların hacmine de değinen Herzog, Anlaşmaların açıklanmasının üzerinden kısa bir süre geçti ve ticaretimiz şimdiden 1 milyar doları aştı. 120'den fazla anlaşma imzalandı ve çok yakın zamanda 100 milyon dolarlık ikili bir AR-GE fonu kuruldu. İsrailliler ve BAE'liler birlikte eğitim alıyor ve birbirlerinin kültürlerini, dillerini öğreniyor. 250 bin İsrailli şimdiden BAE'yi ziyaret etti ve COVID-19'un ardından İsrail'e çok sayıda BAE'li seyahat edecek. BAE'nin çizdiği rotayı takdirle karşılıyorum. Umuyorum ve inanıyorum ki, giderek daha fazla ulus yakında BAE'nin liderliğini takip ederek İbrahim Anlaşması'na katılacak" ifadelerini kullandı.

192 ülkenin pavyonunun bulunduğu fuarda İsrail pavyonu 600 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.

Herzog, İsrail pavyonunu ziyaretinin ardından Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ile bir araya geldi.

Herzog’un ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki lider, ticaret, yatırım, turizm ve inovasyon alanlarında görüşmeler yaptı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün