Bahreyn´deki Yahudi mezarlığının restorasyonu için kampanya başlatılacak

Yahudi yaşamını teşvik etmek için çalışan Körfez Yahudi Cemaatleri Birliği (AGJC), Bahreyn Yahudi Mezarlığını restore etmek ve bakımını yapmak için pazar günü bağış kampanyası başlatacak.

Dünya
11 Ocak 2022 Salı

Bahreyn’de yaklaşık 140 senedir var olan Yahudi cemaati birçok genç Yahudi’nin ülkeden taşınmasıyla 50 kişiye kadar düştü. Ancak BAE'nin İsrail ile İbrahim Anlaşmalarını imzalamasının ardından Körfez Yahudi topluluklarının liderleri Bahreyn'deki Yahudi yaşamını canlandırmak için yeni projeler üretmeye başladı. AGJC ekim ayında Bahreyn’deki bir sinagogda 50 yılı aşkın bir süredir ilk Yahudi düğününü organize etti ve Körfez ülkelerindeki Yahudiler için online bir flört uygulaması başlattı.

AGJC pazar günü de Bahreyn’deki Yahudi mezarlığını restore etmek için kampanya başlatacak. Kampanya ağaçların yılbaşısı olarak bilinen Tu Bişvat'ta başlayacak ve toplanan bağışın yanı sıra mezarlığa ağaçlar dikilecek.

AGJC’den Haham Eli Abadie, "Biz Bahreyn'deki Yahudi mezarlığına, yüzyıllardır Bahreyn'deki toplulukta yaşayan ve ebediyen Bahreyn'de istirahat edenler için ağaç dikeceğiz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün