İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un annesi 97 yaşında hayatını kaybetti

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un annesi ve İsrail´in altıncı devlet başkanı Haim Herzog´un eşi Aura Herzog, pazar gecesi 97 yaşında vefat etti.

Dünya
10 Ocak 2022 Pazartesi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Herzog ailesine taziyelerini iletti. Bennett, Aura Herzog için, "Ülkesini seven bir halk figürü ve sosyal aktivistti. Mütevazı bir şekilde yaşadı, devamlı olarak halk ve İsrail toplumu için çalışırken gurur duyulacak bir aile yetiştirdi’’ dedi.

Muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, Herzog'un hayatını İsrail halkı için kamusal ve sosyal faaliyetlere adadığını ifade etti.

Savunma Bakanı Benny Gantz ise Herzog’u, İsrail toplumu için çalışan ve ulusu inşa eden neslin bir parçası olarak herkesin minnettar olduğu öncü bir kadın olarak nitelendirdi.

Aura Herzog Kimdi?

Aura Herzog Mısır'da doğdu. 1946'da İsrail topraklarına göç etmeden önce Güney Afrika'da matematik ve fizik okudu. Herzog, yıllar boyunca çeşitli kamu görevlerinde bulundu ve askeri istihbaratta görev yaptı. Aura, 1968'de kâr amacı gütmeyen bir çevre grubu olan Güzel İsrail Konseyi'ni kurdu ve 40 yıl boyunca yönetti. Aura’nın eşi Haim Herzog 1983'ten 1993'e kadar İsrail'in altıncı devlet başkanı olarak görev yaptı. Aura bu süre zarfında toplumsal çalışmalarına devam etti. Çiftin dört çocuğu oldu. Biri İsrail’in şu anki devlet başkanı Isaac, diğeri ise İsrail'in yeni ABD büyükelçisi Michael.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün