Münih kurbanlarının aileleri, Libya´dan tazminat istiyor

1972 Münih Olimpiyatları katliamında hayatını kaybeden 11 İsraillinin yaklaşık 21 aile üyesi, saldırıdaki rolü nedeniyle Libya´dan tazminat talep ediyor.

Dünya
15 Aralık 2021 Çarşamba

Kurbanların aileleri, zimmete para geçirme iddiaları nedeniyle dünya çapında dondurulan BM yönetimindeki Libya fonlarından 110 milyon Euro talep ediyor. Tazminat talebinde bulunanlar Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, Münih'ten kaçtıktan sonra saldırganları desteklediğini ve aktif olarak yardım ettiğini iddia etti. Katliamda hayatta kalanlar ve aileler, Kaddafi'nin dönemin Filistin lideri Yaser Arafat'a saldırı için hediye olarak 5 milyon dolar verdiğini öne sürerek taleplerini destekledi.

Saldırıdan kurtulan ve sadece 54 gün sonra hapishaneden serbest bırakılan üç terörist, bir kahraman gibi karşılandıkları Libya'ya uçarak Kaddafi'nin de yardımıyla saklandı.

Bazı teröristlerin de sahte Libya pasaportlarıyla Almanya'ya girmeyi başarıp saldırıyı gerçekleştirmeleri için Olimpiyat sahasına girdiği belirtildi.

Rapora göre, İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, BM'ye Kaddafi'nin katliama katılımını kanıtlayan belgelerin sunulmasına yardım etti.

Kurbanların aileleri, Alman makamlarından tazminat almak için yıllardır mücadele ediyor. İlk başta, "insani yardım" olarak 1 milyon dolar verildikten sonra 2002 yılına kadar da 3 milyon Euro daha aldılar.

Bu yaz gerçekleşen 2020 Tokyo Olimpiyatlarında, saldırıdan bu yana ilk kez, 49 yıl sonra açılış töreninde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün