Irkçılığa uğrayan sporcunun antisemit açıklamaları ortaya çıktı

Sporda ırkçılığı karşı duruşuyla tanınan Pakistan doğumlu eski bir profesyonel kriket oyuncusu olan Azeem Rafiq, 2012´de kullandığı Yahudi karşıtı söz için özür diledi.

Dünya
23 Kasım 2021 Salı

Azeem Rafiq, kısa süre önce ortaya çıkan mesajlarında antisemit bir dil kullandığı için utandığını ifade etti. Çarşamba günü The Times of London tarafından yayınlanan mesajda, Rafiq ve bir arkadaşı, Yahudi olmayan bir adama para harcamak konusunda isteksiz olduğu için ‘Yahudi’ dedi.

Rafiq perşembe günü yaptığı açıklamada, "Kendime inanılmaz derecede kızgınım ve Yahudi cemaatinden özür dilerim" dedi.

Times of London'ın haberine göre, Rafiq bu haftanın başlarında İngiltere’de dijital, kültür, medya ve spor seçim komitesine ifade verdi. Rafiq, Yorkshire County Kriket Kulübü'ne oynadığı yıllarda uğradığı ırkçılığı komiteye anlatırken göz yaşlarını tutamadı.

Müslüman olan Rafiq verdiği bir röportajda Yorkshire'da gördüğü ırkçılığın kendisini intiharın eşiğine getirdiğini açıklamıştı. Krikette yaşanan ırkçılık olayı İngiliz medyasının önemli ölçüde dikkatini çekmiş ve Yokshire kulübü ceza almıştı.

Britanya Yahudileri Temsilciler Kurulu Başkanı Marie van der Zyl yaptığı açıklamada, "Azeem Rafiq ırkçılığa maruz kaldığı için Yahudilere verdiği zararı çok iyi anlayacaktır. Özrünün samimi olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün