Biden yönetimi antisemitizmle mücadele temsilciliğine vekil isim atadı

Biden yönetimi ABD antisemitizm gözlem ve mücadele özel delege adayını ünlü Holokost Tarihçisi Deborah Lipstadt olarak açıklamıştı. Senato, Lipstadt´ın adaylığını görüşene kadar söz konusu göreve Aaron Keyak vekil olarak atandı.

Dünya
24 Kasım 2021 Çarşamba

36 yaşındaki Demokrat danışman Aaron Keyak, kısa süre önce ABD Başkanı Joe Biden'ın 2020 seçim kampanyası sırasında Yahudilere yönelik çalışmalarını yönettikten sonra şimdi de ABD'nin Antisemitizmi İzleme ve Antisemitizmle Mücadele Heyeti’ne elçi vekili olarak atandı.

Ortodoks bir Yahudi olan Keyak, daha önce de Obama’nın 2012 başkanlık kampanyasında Yahudilere yönelik çalışmalarda görev almıştı. Keyak ayrıca 2013’te Ulusal Yahudi Demokratik Konseyinde kısa bir süre geçici direktör olarak görev yapmıştı. 2014 senesinde ise kendisi gibi Demokrat danışman olan Steve Rabinowitz ile Bluelight Strategies isimli bir iletişim firması kurmuştu. 

Rabinowitz Keyak’ın atanmasıyla ilgili açıklamasında, "Deborah, Senato tarafından onaylandıktan sonra, Aaron onu mükemmel şekilde tamamlayacak. Aaron hepimiz gibi Deborah’ya büyük saygı duyuyor. Ancak bu arada, onay süresi ne kadar uzun olursa olsun, elçi vekili görevini de mükemmel bir biçimde yürütecek" dedi.

Trump yönetiminde aynı görevi yöneten Ellie Cohanim, Biden yönetiminin bu pozisyonu sürdürme kararını memnuniyetle karşıladığını ifade eden bir açıklama yaptı: 

“Dünyanın dört bir yanında antisemit olaylar artarken, Biden yönetiminin Trump yönetiminin bu politikasını sürdürdüğünü görmek beni memnun etti. ABD Dışişleri Bakanlığının Amerikan yönetimini dünyadaki Yahudi nefretine karşı mücadeleye dahil etmek için gerekli kaynaklara ve personele sahip olması kritik önem taşıyor. Biden yönetiminin de Trump yönetiminin antisiyonizmin de antisemitizm olduğuna dair politikasını destekleyeceğini ve İsrail nefretiyle mücadele edeceğini umuyorum.” 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün