Yabancı filmlerin İsrail´de çekilmesi için hükümetten teşvik planı

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Liberman perşembe günü yaptığı açıklamada, hükümetin yabancı filmlerin İsrail´de çekilmesini teşvik edecek bir program başlatmaya hazırlandığını açıkladı.

Dünya
12 Kasım 2021 Cuma

Teşvik planı, önümüzdeki iki yıl içinde İsrail'deki yabancı televizyon ve film yapımları için 15 milyon dolar tahsis edecek.

İsrailli haber sitesi Walla, programın pazar günü hükümet onayına sunulacağını açıkladı.

Liberman planın İsrail’in doğal kaynaklarını ve eşsiz tarihi mekanlarını kullanarak uluslararası film ve televizyon şovlarının çekim merkezi olarak dünyada İsrail'in olumlu bir şekilde markalaşmasını sağlayacağını belirtti.

İsrail, 1980'lerde özellikle gerilim filmleri için popüler bir çekim yeriydi, ancak son yıllarda Ürdün, Kıbrıs ve Tunus gibi diğer ülkelerin sunduğu daha cömert avantajlar nedeniyle popülerliğini kaybetti.

İsrail merkezli olması gereken filmler bile, (2013 yılındaki zombi filmi World War Z) başka ülkelerde çekildi.

2011, 2012 ve 2017 yıllarında hükümet yetkilileri yabancı film yapımcılarını cezbetmek için defalarca hibe teklif etmişti. Kudüs ve Tel Aviv de dahil olmak üzere bazı şehirler, yabancı film yapımlarını getirmeyi umarak belediye fonları kurmuştu. Ancak sadece birkaç büyük film prodüksiyonu teklifleri kabul etmişti. 

Hükümet yetkilileri, planın ülke ekonomisini geliştirmesini, İsrail'in imajını iyileştirmesini, turizmi canlandırmasını ve istihdam yaratmasını bekliyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün