4 İsrailli icat, Time´ın en iyiler listesinde

Dört İsrail icadı, Time Magazine´in "Dünyayı daha iyi, daha akıllı ve daha eğlenceli hale getiren" en iyi 100 buluştan oluşan yıllık listesine girdi.

Dünya
12 Kasım 2021 Cuma

Listeye giren 4 icat şu şekilde:

Ulaşım kategorisinde ElectReon, ticari, kamu ve binek araçlar için kablosuz elektrikli araç şarj teknolojisi icat etti. ElectReon araçları hareket halindeyken kablosuz olarak şarj edebiliyor.

Akıllı tarım kategorisinde SupPlant, mahsullerin sıcaklığını ve nemini izlemek için sensörler icat etti. Sensörler çiftçilere mahsul verimini en üst düzeye çıkarmak için doğru talimatlar sağlıyor. 

Erişilebilirlik kategorisinde OrCam Read, herhangi bir yüzeyden veya dijital ekrandan metni sorunsuz okuyan akıllı bir kameraya sahip, türünün ilk örneği bir el cihazı. Görme azlığı, okuma güçlüğü ve disleksisi olan kişiler ve çok metin okuyan kişiler için tasarlandı.

Yapay zekâ kategorisinde Percepto AIM, endüstriyel alanlar için yazılım denetimleri, acil müdahale vegüvenliği arttırmak için dronlar ve robotlar tasarladı. 

Time Magazine 2021 listesini bir araya getirmek için dünyanın dört bir yanındaki editörlerinden ve muhabirlerinden yardım aldı. Daha sonra her buluşu özgünlük, yaratıcılık, etkinlik, hırs ve etki gibi faktörler açısından değerlendirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün