İngiliz futbol menajeri yenilgiyi Holokost´a benzettiği için özür diledi

Profesyonel bir İngiliz futbol takımının menajeri, takımının son maçtaki yenilgisini Holokost ile karşılaştırmasının yanlış olduğunu kabul ederek özür diledi.

Dünya
10 Kasım 2021 Çarşamba

İngiliz Bristol Rovers futbol takımı geçen hafta sonu Newport County'ye karşı oynadıkları maçı 3-1 kaybedince, takımın menajeri Joey Barton, takımı sandalye kapmaca oyununa benzetti.

Barton’un “Oyunculardan biri içeri giriyor ve tam iyi oynarken ya ceza alıyor ya da sakatlanıyor. Sonrası da bir Holokost, bir kabus, mutlak bir felaket oluyor” sözleri büyük tepkilere neden oldu. Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Barton, Holokost benzetmesi için özür diledi.

Barton, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada hiçbir kötü niyet olmadığını, insanların verdiği haklı tepkiyi fark edip Holokost benzetmesini kullanmasının doğru olmadığını kabul etti.

Barton, bu hafta İngiltere'deki futbol yönetimi olan FA'dan “dilimiz ve iletişimimiz” hakkında bilgilendirme aldığını ekledi.

İngiliz menajer, "Yapmak isteyeceğim son şey, birilerini gücendirmek veya üzmektir. Bundan dolayı rahatsızlık verdiğim için özür dilemek isterim ve FA'nın bana yazmakta ve bunu hatırlatmakta haklı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Özür, Barton'ın geçen haftaki açıklamalarını Yahudi liderlerin "dehşet verici" nitelendirmesinin ardından geldi. Bristol Rovers, İngiltere'de İkinci Lig'de oynuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün