İsrail 20 ay aradan sonra turistleri ağırlıyor

İsrail pazartesi günü, Mart 2020´den bu yana ilk kez sınırlarını COVID-19 aşısı olan ve hasta olup iyileşmiş turistlere açtı.

Dünya
1 Kasım 2021 Pazartesi

Turistlerin büyük çoğunluğunun, pandeminin başlangıcından bu yana İsrail'e girmesi yasaktı. Hasta oranlarının artması ve azalması nedeniyle sınırların yeniden açılması yıl boyunca birçok kez ertelendi.

İsrail hükümeti tarafından alınan bu karar, pandemi ve beraberindeki kısıtlamalar nedeniyle İsrail turizm endüstrisini eski haline getirmek için hayati bir adım olarak görülüyor.

İsrail Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada, “COVID-19 boyunca İsrail'i ziyaret etmeye olan ilgi oldukça yüksekti, turistlerin güvenli bir şekilde ülkeye tekrar gelmelerini kolaylaştırmak için yaratıcı çözümler bulmaya çalıştık” dedi.

Bakanlık, geçtiğimiz aylarda başta ABD ve Avrupa'dan olmak üzere birkaç bin turistin İsrail'in dini, tarihi, kültürel ve doğal alanlarını güvenli ve turist dostu bir ortamda ziyaret ettiği bir deneme programı uygulamıştı.

İsrail şimdilik, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Sinovac aşılarını kabul ediyor. Aralık ayının ortalarından itibaren ise Sputnik V aşısı olmuş turistlerin de ülkeye girişine izin verecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün