İsrail büyükelçisi BM´yi IHRA´nın antisemitizm tanımını benimsemeye çağırdı

İsrail´in Birleşmiş Milletler ve ABD Büyükelçisi Gilad Erdan, BM´yi Uluslararası Holokost Anma İttifakı´ının (IHRA) tanımını benimsemeye teşvik etmek için çarşamba günü BM Genel Sekreteri António Guterres ve BM Medeniyetler İttifakı´nın (UNAOC) antisemitizm elçisi Miguel Moratinos ile bir araya geldi.

Dünya
28 Ekim 2021 Perşembe

Toplantı sırasında Erdan, Guterres'e şunları söyledi:

‘‘IHRA tanımının kabulü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) dahil olmak üzere BM’nin kendi saflarında antisemitizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmesine olanak sağlayacak. Tanımın benimsenmesi, İran ve diğer ülkelerden yetkililerin antisemit davranışlarına karşı daha iyi yaptırım uygulanmasını kolaylaştıracak. IHRA'nın antisemitizm tanımı artık küresel bir standart ve 34 ülke tarafından benimsendi. Arap ülkeleri bile tanımı benimsemeye başlamışken BM geride kaldı.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL), Yahudi öğrencilerin üçte birinin geçen yıl ABD kampüslerinde antisemitizme uğradığını ve Yahudi öğrencilerin %15'inin Yahudi kimliklerini kampüste gizleme ihtiyacı duyduğunu gösteren bir rapor yayınladı. Ne yazık ki antisemitizm her yerde ve BM'nin görmezden gelemeyeceği bir olgu. BM görevi sadece antisemitizm hakkında konuşmak değil onunla savaşmaktır. Antisemitizmin doğru tanımını kabul etmek, onunla mücadele edebilmek için ilk ve önemli adımdır ve BM'nin bu konuda hızlı hareket etmesini bekliyorum.’’

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün