Diplomatlar ve aktivistler İbrahim Anlaşmaları´nın kadınlar üzerindeki etkilerini konuşuyor

İsrail, Fas ve Bahreyn´den liderler çarşamba günü Kudüs´te düzenlenen ´Women Make Peace´ konferansında, İsrail ile dört Arap ülkesi arasındaki ilişkilerin normalleşmesi başta olmak üzere son bölgesel değişimlerin kadınlar üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Dünya
4 Mart 2021 Perşembe

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki pazartesi Dünya Kadınlar Günü öncesinde, İbrahim Anlaşmaları’nın etkilerini tartışmak üzere düzenlenen etkinlikte yer alan konuşmacılara göre, yeni kadın diplomatlar, gazeteciler, aktivistler ve vatandaşlar, Ortadoğu'nun şekillenmesinde merkezi bir rol oynayacak.

İsrail Uluslararası Kalkınma Ajansı Mashav’ın başkanı Eynat Shlein, ‘‘Geçen yılki anlaşmaların imzalanmasına ‘maalesef çok fazla kadın dahil edilmedi’ ama gelecekte İsrail, Bahreyn ve BAE’deki kadınlar, barış ve işbirliğinin ilerletilmesine eşsiz bir katkı yapacak’’ dedi.

Uluslararası Diplomasi Merkezi Başkanı ve Africa My Home CEO'su Karima Rhanem, kadınların bölgede diplomasi ve işbirliğini ilerletmedeki rolünü tartıştı. ‘‘Kadınlara verilecek rol cinsiyet eşitliğini içermeli ve kadınların yeteneklerine dayalı eşitliği savunmalıdır" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün