İsrailli bakan çevre felaketinden İran´ı sorumlu tuttu

İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel, İsrail´in son yıllarda yaşadığı en kötü ekolojik felaket olarak nitelendirilen petrol sızıntısını “çevre terörü” olarak nitelendirdi. Sızıntının İran tarafından organize edildiğini öne sürdü.

Dünya
4 Mart 2021 Perşembe

Gamliel Twitter hesabından "Kirliliğe neden olan gemi, İran'dan kalktı ve Libyalı bir şirkete ait. Olay sadece bir suç değil, çevre terörü. İran, terörü sadece nükleer silahlarla başlatmıyor çevreye zarar vererek başlatıyor” dedi.

Gamliel, geminin sahibi olan Libya firmasının adını açıklamazken İran'ın sızıntıdaki iddia edilen rolü hakkında da daha fazla bilgi vermedi. Bir basın toplantısında konuşan Gamliel, sızıntı nedeniyle dava açacağına söz verdi. “Sağlığa ve doğaya verilen zararlardan dolayı tüm İsrail vatandaşları adına tazminat davası açacağız” dedi.

Gamliel’in suçlamaları İsrail’in üst düzey güvenlik yetkilileri tarafından tartışıldı. Ayrıca Kanal 13 İsrail’in savunma teşkilatının "bu değerlendirmeyi paylaşmadığını" bildirdi.

İsimsiz bir üst düzey güvenlik yetkilisi, Kan kamu yayın kuruluşuna İran'ın olaya doğrudan müdahalesi görünmediğini belirtti.

İran'dan İsrailli Bakan'ın suçlamalarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün