İsrail medyası: Filistinlilere 2 bin doz koronavirüs aşısı teslim edildi

İsrail´in, Filistinlilere 5 bin doz COVID-19 aşısı verilmesi kararı doğrultusunda, 2 bin doz aşı teslim ettiği bildirildi.

Dünya
2 Şubat 2021 Salı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) ait radyoda konuya dair yayınlanan haberde, İsrail yönetiminin 1 Şubat’ta Filistin yönetimine COVID-19 aşısı gönderdiği belirtildi.

Habere göre, İsrailli yetkililer Batı Şeria'da yer alan Ramallah yakınındaki Beytunya kontrol noktasında aşıları Filistin yönetimine teslim etti. Bu teslimatın İsrail yönetimi tarafından Filistinlilere 5 bin doz COVID-19 aşısı verilmesi kararı doğrultusunda yapıldığı kaydedildi. Uluslararası kuruluşlar, kendi vatandaşlarını hızla aşılayan İsrail'e Batı Şeria ile Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler için aşı temin etmesi çağrısı yapmıştı.

Uluslararası Af Örgütü, 6 Ocak'ta İsrail yönetimine Cenevre Sözleşmesini de hatırlatarak COVID-19 aşılarının Batı Şeria ile Gazze’de yaşayan yaklaşık 5 milyon Filistinliye "adil ve eşit bir biçimde dağıtılması" çağrısında bulunmuştu.

Örgüt, aksi takdirde Tel Aviv'in bu sözleşmenin ilgili maddelerini ihlal etmiş olacağına dikkati çekmişti.

İsrail ise Batı Şeria ile Gazze’de yaşayan Filistinliler için COVID-19 aşısı temininden sorumlu olmadığını iddia etmiş, Filistin yönetiminden de bu yönde talep gelmediğini ileri sürmüştü.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün