Türkiye seçimlere gidiyor

Türkiye hem yeni dönem milletvekillerini hem de 13. kez cumhurbaşkanını seçmek için, 14 Mayıs günü sandık başına gidiyor.

Toplum
10 Mayıs 2023 Çarşamba

Türkiye, pazar günü, dört cumhurbaşkanı adayından birini seçecek.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi, Hüda-Par, Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti, Büyük Türkiye Partisi ve Doğru Yol Partisi tarafından destekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın adayı ise Kemal Kılıçdaroğlu.

İmza toplayarak seçimlere bağımsız aday olarak giren Sinan Oğan, daha sonra Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi’nin desteğiyle Ata İttifakı’nın adayı oldu. Seçimin son adayı ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce.

Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00’de başlayacak, sandıklar saat 17.00’de kapanacak. Yurt dışında da 75 ülke ve 156 temsilcilikte kurulan sandıklar 9 Mayıs Perşembe günü kapanacak.

28. dönem milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde 60 milyon 697 bin 843’ü yurtiçi olmak üzere toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs’ta yeniden sandığa gidilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün