Türkiye, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ikinci tura gidiyor

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçlarında sona doğru yaklaşılıyor. YSK´nın resmi olmayan verilerine göre seçim ikinci tura kalıyor.

Toplum
15 Mayıs 2023 Pazartesi

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 49.4 ile önde olurken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.9’da kaldı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,2 oy aldı.

Seçimin kilit ismi Sinan Oğan’ın seçimin ikinci tura kaldığının kesinleşmesi durumunda hangi ittifaka destek vereceği merak ediliyor.

Oğan seçim sonrası yapığı ilk açıklamada, "En başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak ve Türk milliyetçileri, Atatürkçüler ikinci turun belirleyeni olacaklar. Şu an şunu ya da bunu destekleyeceğiz demiyoruz. Terörle arasına mesafe koymayan bize gelmesin" ifadelerini kullandı.

Milletvekili seçimlerinde son durum ne?

2023 milletvekilliği seçimlerinde sandıkların yüzde 98,3'ü açıldı. 

Cumhur İttifakı oyların yüzde 49.3'ünü aldı ve şu anki verilere göre yüzde 321 milletvekili çıkartıyor. AK Parti 266, MHP 50 ve Yeniden Refah Partisi 5 milletvekiliyle meclise girecek.

Millet İttifakı ise oyların yüzde 35,1'ini aldı ve 213 milletvekili çıkartıyor. CHP'den 169, İYİ Parti'den 44 milletvekili meclise girecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 10,5 oy alarak 66 milletvekiliyle meclise girecek. Yeşil Sol Parti 62 vekile sahipken TİP 4 vekille parlamentoda yer alacak. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün