Kolombiya, Nazi üniforması giyen polis öğrencileri için özür diledi

Dünya
1 Aralık 2021 Çarşamba

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Almanya onuruna düzenlenen ‘kültürel değişim’ etkinliği için polis akademisi öğrencilerinin Nazi kılığına girmesi sebebiyle özür diledi. Akademi başkanı görevden alınırken Bogota'daki Alman ve İsrail büyükelçilikleri olayı kınayan ortak bildiri yayınladı.

Törende çekilen fotoğraflar polisin resmi Twitter hesabında paylaşılmıştı. Fotoğraflarda öğrenciler, Wehrmacht'ın gri-yeşil üniforması giymiş olarak ve içlerinden biri Adolf Hitler tarzı küçük bir bıyık takmış, diğerleri ise kırmızı gamalı haç kol bandının olduğu siyah üniforma giymiş olarak görülüyor. Ayrıca mekan siyah, kırmızı ve sarı Alman bayrağı renklerinde balonlar, Nazi silahlarının kopyaları ve masa örtülerinde gamalı haçlarla süslenmişti. Fotoğraflar sosyal medyada öfke ve şaşkınlıkla karşılandı.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Duque, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Nazizm için herhangi bir özür kabul edilemez. Altı milyondan fazla insanın hayatına mal olan, Yahudi Soykırımı'ndan sorumlu olanlara atıfta bulunan sembolleri kullanan her türlü gösteriyi kınıyorum" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün