Almanya´da koalisyondan Yahudi yaşamını ve İsrail´in güvenliğini savunma sözü

Almanya´da SPD, Yeşiller ve FDP partileri üçlü bir koalisyonda uzlaştı. Koalisyon antisemitizmle mücadele ve Yahudi yaşamını teşvik edeceğine dair anlaşma yaptı.

Dünya
26 Kasım 2021 Cuma

16 yıldır Almanya’nın Başbakanı olarak görev yapan Angela Merkel’in yerini Sosyal Demokrat Parti’den (SDP) Olaf Scholz alacak.

Olaf Scholz liderliğindeki hükümet Hür Demokrat Parti ve Yeşiller ile yaptıkları koalisyon anlaşmasında, ‘‘Yahudileri ve kurumlarını birlikte koruyacağız. Hükümet, Yahudi yaşamını destekleyen girişimleri güçlendirecek ve her türlü antisemitizmle mücadele edecek’’ ifadelerine yer verildi.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi, anlaşmayı memnuniyetle karşılayan bir bildiri yayınladı.

Bildiride, “Yeni hükümetin planlarından eminiz. Aşırı sağcılığa ve antisemitizme karşı başarılı bir mücadele, Almanya'nın geleceği için hayati önem taşıyor” denildi.

Örgütün eski başkanı ve Münih Yahudi Cemaati lideri Charlotte Knobloch ise anlaşma hakkında yorum yaparken daha çekimser konuştu.

Knobloch, "Bence kulağa hoş geliyor, bazı olumlu açıklamalar var ama yeni hükümetle ilgili görüşümü bu sözlere göre değil, eylemlere göre oluşturacağım’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün