İsrail´de Güney Afrika varyantı endişe yarattı

İsrail Başbakanı Naftali Bennett cuma günü yaptığı açıklamada, Güney Afrika´da ortaya çıkan yeni COVID varyantının (B.1.1.529) İsrail´de tespit edilmesinin ardından acil bir durumun başlangıcında olduklarını belirtti.

Dünya
26 Kasım 2021 Cuma

Bennett, İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ve yetkililerle yaptığı toplantıda, "Şu anda acil bir durumun eşiğindeyiz. En önemli ilkemiz, özellikle insanların İsrail'e giriş ve çıkışı konusunda durum netleşene kadar hızlı bir şekilde tedbir almak. Yeni varyant, Delta’dan çok daha bulaşıcı. Sağlık uzmanlarımız yeni varyantın mevcut aşılara dirençli olup olmadığı da dahil olmak üzere, daha fazla bilgi edinmek için Güney Afrika'dan gelen verileri takip ediyor’’ ifadelerini kullandı.

İsrail hükümeti Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Eswatini ülkelerini kırmızı listeye aldı.

Güney Afrika’dan gelecek verilere göre İsrail kırmızı listeye eklediği ülkelere seyahat kısıtlaması getirecek.

Sağlık Bakanlığı, şu anda bilimsel adı B.1.1.529 olarak bilinen varyantın İsrail'deki ilk vakasının Malavi'den gelen bir kişide tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık, yeni varyantın iki kişide daha olduğundan şüphelendiklerini ve nihai test sonuçlarını beklediklerini açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün