Estetik Diş Hekimi Abdulkadir Narin´le sanat ve diş hekimliğinin buluşması olarak gülüş tasarımı

Bir insana kazandırılan güzel ve estetik bir gülüş,aynı zamanda hayatına güzellik katmakta.Ruhumuzun dışa açılan kapısı olan gülümseyişimiz, gülüş estetiği ile her hastaya özel sanatsal bir hale bürünüyor.Gülüş Estetiği ile daha ışıltılı bu gülümseme sürecini Estetik diş hekimi Abdulkadir Narin ile konuştuk

Sağlık
28 Ekim 2021 Perşembe

Gülüş Tasarımı nedir?

Gülüş Tasarımı, mevcut diş durumunuzun estetik anlamda daha harmonik ve güzel görünümü için yapılan bir diş hekimliği tedavisi prosedürüdür. Gülüşümüz, duygu dünyasına ilişkin birtakım ipuçlarını ve duygu durumumuzu en berrak şekilde açığa vuran fizyolojik bir eylemdir. Bununla birlikte, yüzümüzün karakteristik yapısıyla uyum içerisinde olan ya da olması gereken en önemli iletişim aracıdır.

Gülüş Estetiği adı altında, yüzümüzde ruhumuzun dışa açılan kapısı olan gülümseyişimizin daha ışıltılı bir hal alması hedeflenir.

Güzel bir gülüşe kavuşmak isteyenler ne yapmalı?

Gülüşün daha iyi olmasını isteyen ya da mevcut durumdan memnun olmayan bireyler bize başvurduklarında yaptığımız ilk şey adayın mevcut durumunu anlamaya yönelik olarak bir ağız içi ölçüsü almak oluyor. Çekilen fotoğraflar ve muayene bulguları ile beraber bu ölçü üzerinde sanki adayın ağzında yapıyormuş gibi bir tasarım yapılır. Model üzerinde yapılan bu tasarım adayın dişlerine hiç dokunmadan ağza takılır. Bu sayede işlemlere başlamadan önce finalde nasıl bir gülüş olacağının denemesi hazırlanmış olur. Adayın ağzına takılan bu 3 boyutlu tasarımın deneyimlenmesi ile yapılacak gülüş tasarımının kişiye özel bir hale gelmesi için sağlam bir iletişim zemini kurulmuş olur. Yani bu aşamada aday dişlerinin finalde nasıl gözükeceğini bir tasarım olarak görmekle kendini ifade edebileceği alan ciddi anlamda genişletilmiş olur. Dişlerine tedaviye başlamadan önce sonucu üç boyutlu bir siluet olarak ağızda görmek hasta ile hekimin birbirlerini anlamalarını ve tedavinin rafine bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlar.

Bu sayede daha hiçbir işlem yapmadan, dişlere hiç dokunmadan, finalde en son haliyle dişlerde nasıl bir görsel değişim meydana gelecek bunu görmüş oluyoruz. Bu süreç sonucunda hasta ve hekimi memnun eden tasarım yakalanınca, oluşturulmuş bu tasarıma uygun olacak şekilde ince yaprak dişler üreterek tamamlıyoruz. Genellikle dişin yüzeyinde, oradaki ahengi bozan o katmanı alıp, mineyi doğal haliyle en güzel şekilde taklit eden cam seramikler kullanarak gülüşü finalize ediyoruz.

İnsanlar genelde nasıl bir tasarım istiyor?

Gülüş Tasarımı sayesinde her hastamıza özel bir gülüş hedeflenir ve bu estetik gülüş sonucu elde etmeye yönelik gerekli tedavi süreci başlatılır. Bu süreç bir tedavi ve operasyonlar silsilesi olsa da esasında sanatsal bir  süreçtir. Gülüş tasarımı sürecinde bir insana kazandırdığımız güzel ve estetik bir gülüş, aynı zamanda onun hayatına da estetik bir dokunuşta bulunmak, güzellik katmaktır. Estetik diş hekimi olarak sağlığa holistik bir bakış içerisinde estetik zaviyeden bakıp değerlendirdiğimiz bir gerçektir. Yüzün karakteristik yapısı değerlendirilerek; bakışlarla, ten rengiyle ve dudak yapısıyla bir ahenk içerisinde olması hedeflendiği kadar aynı zamanda adayın karakteriyle bir harmoni yakalayacak şekilde özel bir estetik gülüş tasarlanır. Her sanat dalında teknik ve uygulamaya yönelik özel metot ve yöntemler mevcuttur. Bu teknik ve yöntemleri mükemmel şekilde uygulayabilmek bir sanat eserini oluşturdum demek için yeterli değildir. Gülüş tasarım sürecinde sanat eserlerinde olan bu biricikliği kişiye özel bir duruma getirip güzellik dediğimiz mefhumun adaya yönelik olarak aranan evrensel uyum içerisinde yapılması sürecin bir sanat eseri olarak finalize edilmesinin anahtarıdır.

Gülüş Tasarımını kimler yaptırabilir?

Gülüşünü beğenmeyen veya bir takım sağlık sorunlarından ötürü gülüşü ile alakalı problem yaşayan herkese gülüş Tasarımı yapılabilir.

Ağız yapısı tasarımı nasıl etkiliyor?

Ağız yapısı yüzün şekli kendi içinden bireyden bireye göre biriciklik sergiler. Bu biricik durumun üzerinde yapılabilecek değişiklikleri model üzerinde tasarlayıp adayın ağzına uygulamak kişiye yönelik olarak bir tasarım elde etme yönünde çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu sayede bu sorunun cevabını kişiye yönelik olarak vermekte fayda var. Estetik bir gülüşün arka planında, sağlıklı bir diş ve diş eti yapısı mevcuttur. Bireylerin dişlerinin ve diş etlerinin estetik görünümü aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapısına, diş ve diş etine sahip olduğunu da gösterir. Sağlığını yitirmiş bir ağız yapısı, estetik açıdan güzel bir görünüm sergilemede yetersiz kalır. Bu noktada beyaz estetik ve pembe estetik tedavi yöntemleri devreye girer.

Peki Gülüş Tasarımı işlemi implant yapılırken de uygulanabilir mi?

İmplant destekli tedavilerde de aynı şekilde gülüş tasarımı yapmak, yapılacak tedavinin sonucunu hastanın daha başlamadan önce görmesini sağladığı kadar yapılacak olan tedavinin hekim tarafından en rafine şekilde planlamasına da olanak sağlayacaktır. Bilindiği üzere diş implantları, tek diş eksikliğinden tutun da - tüm ağız total dişsizliklere kadar yaygın kullanım alanına sahip yapay diş kökleridir. Doğru uygulandığında başarısını ispatlamış, aynı kendi dişiniz gibi hissettiğiniz, yemek yediğiniz, çiğnediğiniz bu yapay diş kökleri, gerek görülen bölgeye yerleştirilmesi sonucunda gerekli diş dayanağa sağlanmış olur.

Bir günde implant ile aylarca beklemeye son!

Diş hekimliğine dair uygulamaların genel olarak tedirgin edici bulunmasının üstüne, bir de aylarca dişsiz bekleniyor olması bu tedirginliği arttırabilmektedir. Lakin, gelişen teknik ve görüntüleme teknolojileri ile bu cerrahi işlemin ‘bir günde implant ve aynı gün diş takılması’ artık dünyada yaygınlaşmakta. Bölgenin açılmaması ve aynı gün yapılıyor olması sadece hasta psikolojisi açısından değil, cerrahi sonrası iyileşme dönemi açısından da büyük faydalar getirmektedir. Dokunun kendini rejenere etmesi esnasında bölgenin kapalı oluyor olması enfeksiyon riskleri açısından olduğu kadar aynı zamanda implantın başarı oranını da arttırmaktadır. Yara iyileşmesi ile ilgili sistemik problemleri olan ya da normal sınırlarda olsa bile geç iyileşen bireylerde implant yapılacak bölgenin cerrahi olarak açılmıyor olması operasyon sonrası nekahat dönemini çok daha kısaltmaktadır.

Bir günde implant ‘Same Day implant Surgery’ operasyon sonrası oluşan ödem ve şişliklerin oluşma riskini ciddi anlamda azaltmaktadır. Aynı günde implant ve üzerine aynı günde diş koyma cerrahisi gelişen teknolojiyle beraber diş hekimliği uygulamalarında daha sıklıkla kullanılmaya başlandı. 2011 yılından beri uygulamaya devam ettiğimiz ve başarılı sonuçlarını gördüğümüz bu metot gereken teknik hazırlık ve destek nedeniyle klasik yönteme nazaran biraz daha maliyetli olsa da elde edilen fayda düşünüldüğünde uygulama yaygınlığının artacağını söylemek mümkün.

Bir günde implant nasıl yapılır?

İşlemin bir günde yapılıyor olması sürecin dijital olarak yönetilebiliyor olmasına dayanmakta. Yani hastanın kendine has biricik durumuna dair veriler, tomografiler ve dijital ölçüler aracılığı ile bilgisayara aktarılmaktadır. Böylelikle üç boyutlu olarak bireyin ağız içi yumuşak ve sert dokuları bilgisayar ortamında değerlendirilebilmektedir. Bu dijital ortamda implantların doğru yer ve açılarda olması sağlanmaktadır bu dijital verilere uygun olarak hazırlanan şablonlar ağız içinde implant uygulanacak bölgeye implantın doğru lokasyon ve açıda yerleştirilmesine olanak sağlamaktadır. İmplant yerleştirdikten sonra aynı günde oraya dişte takılabilmektedir. Bu sayede bir günde implant ve diş tedavisi ile klinikten çıkarken dikişsiz bir diş implantı ve yeni diş ile beraber aynı günde çıkmak mümkün.

 Estetik Diş Hekimi Abdulkadir Narin kimdir?

 

Abdulkadir Narin (d.9 Haziran 1978) Estetik Diş Hekimi, 2017’den beri TÜBİTAK’ta araştırmacı. İlk ve ortaöğrenimini Avusturya, Freistadt’ta tamamladıktan sonra İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde başladığı akademik kariyerine doktorada yeterlilik aşamasına gelmiş bu süre içerisinde Carl E. Misch, Maurice Salam, Dennis P. Tarnow, Prof. Dr. Fouad Khoury gibi araştırmacılardan bir günde implant ve yönlendirilmiş doku rejenarasyonu eğitimleri alarak klinisyenliğe ağırlık vermiştir. 2011 yılında Nişantaşı'nda DentNis Estetik ve İmplantoloji Diş Kliniği (1)’ni kurmuş, estetik gülüş tasarımı ve bir günde diş implantı çalışmalarını burada sürdürmeye başlamıştır. Evli, iki çocuk babası, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Dentnis implantoloji ve Estetik Diş Kliniği Hakkında

“Bizim için sağlıklı ve estetik bir gülümsemeye sahip olmanız çok önemlidir.

Gülümsemeniz iç güzelliğinizin bir tezahürüdür. Bu güzelliği ortaya çıkarma hedefiyle Estetik Diş Hekimi Dr. Abdulkadir Narin ve ekibi 2011 yılında DentNis İmplantoloji ve Estetik Diş Kliniğini kurdu. Bu hedef doğrultusunda;

• Hollywood smile ile Gülüş Tasarımı,
• Bonding estetik diş ve diş hekimliği uygulamaları,
• İmplant diş estetiği uygulamalari,
• Bir günde implant ve diş protezi,
• Estetik implant diş rehabilitasyonlari,
• Lamina, lamine ve lamineyt yaprak dişler,
• Zirkonyum diş tedavileri,
• Diş beyazlatma ve bleaching,
• Pembe estetik uygulamaları,
• Estetik ortodontik tedaviler,
• Koruyucu diş hekimliği uygulamaları ve estetik dolgu tedavileri,
• Çene cerrahisi ve periyodontal cerrahi tedavileri,
• Kemik noksanlığı, diş – çene kemik augmentasyonları,
• Dental botoks gibi en iyi estetik diş tedavilerini uyguluyoruz.

Güzelliğe olan aşk ve tutku içinde her bir vakaya ideal çözümler sunma ve uygulama fırsatını bize veren değerli hastalarımıza minnettarız.”

DentNis’te bir günümüz.

İletişim Bilgileri

Adres: Valikonağı Caddesi No:167/4 Narin Apt. 34363 Nişantaşı - Şişli - İSTANBUL

WhatsApp: +90 533 769 4469

Tel: +90 212 246 09 03

Mail: [email protected]

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün