2021 Plaj Makyajı Modası

Bu sene Marmara Denizi, her ne kadar hepimizin kalbini acıtsa da deniz sezonu açıldı, tatiller başladı. Demek oluyor ki suya, tere dayanıklı makyaj sezonu da açıldı. Yıl olmuş 2021 artık kozmetik sektörü yeterince gelişmiş durumda ve plaja gece makyajı ile bile gitseniz, yerinden kıpırdamayacak ürünler bulmak mümkün. Ancak plajda akmayan gece makyajı değil, bu senenin popüler plaj makyajı ürünlerinden ve uygulamalarından bahsedeceğim.

Ceyda HAVLUCU Yaşam
30 Haziran 2021 Çarşamba

Ayrıca bu sefer bir değişiklik yapıp, sizlerden aldığım geri dönüşler özelinde ürün ve marka önerilerinde de bulundum. Yazı sponsorlu ürün içermemekte olup, sadece deneyimlerim ve gelen talepler üzerine önerilerimi içermektedir.

Şimdi hazırsanız 2021 plaj makyajı modası için sizi aşağı alalım…

Fondöten:

Plaja gidiyoruz diye fondöten sürmeyeceğimizi sanmadınız herhalde. Güneş kremini geçen ayki yazımda da bahsettiğim gibi yüzümüze iki parmak kuralı ile uyguladıktan sonra, suya dayanıklı ve ince yapılı fondötenler kullanılabilir. Özellikle markaların spora özel serilerine göz atabilirsiniz. Bu ürünler hem güneş koruması içeriyor hem de renkli oldukları için, doğal olarak, fiziksel bir koruma daha da sağlamış oluyorlar. Özellikle cildinde yoğun güneş lekelerinden rahatsız olanlar, plaja giderken de sudan terden etkilenmeden, bu ürünlerle kendilerini daha iyi hissederken, güneşten daha fazla hassas olan ciltlerine de ekstra koruma sağlamış olurlar. Clinique Fit Workout ve Shisedio Sport serisini bu konuda arayışı olanlara gözüm kapalı önerebilirim. Ancak unutmayın ki bu ürünler cilde çok sıkı tutunduğundan gün sonu mutlaka iyi bir cilt temizliği gerektirir.

Kapatıcı:

Gelelim göz altlarına. Göz altlarımız, yüzümüzdeki derinin en ince ve hassas olduğu bölgelerden. Güneşten de doğal, yüzümüzde en çabuk etkilenip kararan bölgelerden. Üstelik pek çok güneş kreminin de yapısı gözaltı için uygun değil. Yani uygun formda bir kapatıcı kullanmak güneşten korunmak içinde faydalı olabilir. Bahsettiğim spor serilerinin göz altı kapatıcıları da mevcut. Bu ürünlere bakabileceğiniz gibi, benim gibi ekstra kuru gözaltlarınız varsa, yapısı gereği kuru olan waterproof ürünler, gözaltlarınızı iyice kurutup daha da yorgun bir görüntüye neden olabilir. Ben gözaltları için ince yapılı BB kremleri tercih ediyorum. Böylece hem nem desteği sağlıyorum hem de ürün gün içinde silinse bile, ince ve kremsi yapısı sayesinde iz bırakmadan, kötü görüntü bırakmadan yavaşça yok olarak silinmiş oluyor. Cildinize fondöten uygulamayı tercih ederseniz daha yoğun bir kapatıcıya ihtiyacınız var demektir. Bunun içinde Estee Lauder, Double Wear serisinin waterproof kapatıcısı gibi, hızlı sabitlenen sıcakta erimeyen, su ile temasta renk değiştirmeyen yapıdaki ürünlere bakabilirsiniz. Benim gibi hafif bir aydınlık yeter, sonrasında yavaşça silinebilir diyenlerdenseniz Garnier’in göz altı BB kremi gibi incecik yapıda, ciltle bütünleşen, az kapatıcılıkta ama aydınlık veren ürünler yeterli olacaktır.

Allık:

Güneşten kızarmadan, güneşten yanmış gibi sağlıklı görünen yanaklar için son üç senedir olduğu gibi, su bazlı allıklar hala tercih ediliyor. Ancak bu sene her zaman plaj için popüler olan pembe ve kırmızı tonlarına, daha doğal duran soğuk şeftalide eklendi. En güzel doğal güneşten doğal kızarmış efekti için yüzün en tepe noktaları olan, yanaklar, alnın ortası, burun kemiği ve çene ucuna uygulayarak, dağıtmak yeterli olacaktır. Kore markası olan Missha’nın Oje şişesindeki likit allıkları son birkaç yıldır oldukça popüler. Ayrıca Pastel’in Show Your Joy serisine ait likit allığı da yine bu tarzı uygulamak için güzel bir alternatif.

Aydınlatıcı:

Kimi için aydınlatıcı, plaj için çok iddialı, kimi için de vazgeçilmez. Ben vazgeçilmez tarafındayım. Ama öyle simli, cayır cayır bağıran aydınlatıcılardan bahsetmiyorum. Su bazlı ya da kremsi yapıda, şeffafa yakın, ıslak görünüm veren aydınlatıcılardan bahsediyorum. Ayrıca karıştırıcı olarak satılan şeffaf jelimsi yapıdaki ürünleri de cilde doğal bir parlaklık, ıslak görüntü vermek için kullanmak mümkün. Fenty Match Stix’lerden Purrrl rengi, Mac Mixing Medium ya da herhangi sade bir dudak parlatıcısını azıcık parmak uçlarıyla elmacık kemiklerine uygulamak yeteli olacaktır.

Far:

Bu sene uzun zamandır popülerliğini koruyan waterproof eyelinerlar out. Yerine, metalik göz farları plajlarda oldukça popüler, bronz ya da uçuk pembe kremsi yapıda, sürüldüğünde sabitlenen, metalik farlar, hem parlak ve ıslak bir görüntü verirken hem de gün boyu yerinden oynamıyor. Maybeline Color Tatto serisi bu konuda hem renk skalası, hem dayanıklılık, hem birikme yapmamasıyla oldukça başarılı.

Maskara:

Artık her sene daha da kalitelisini bulmanın mümkün olduğu waterproof maskaralar ise popülerliğini koruyor. Eğer benim gibi hala ipek kirpikten ve kirpik liftingden korkuyorsanız, ama kocaman kirpikleri de seviyorsanız akar korkusu olmadan kullanabilirsiniz. Ancak aldığınız maskaranın hem tere, hem suya dayanıklı olduğuna emin olan. Sadece suya dayanıklı maskaralar, sıcağa dayanıklı olmadıklarından terle birlikte akıp, istenmeyen görüntülere neden olabilir. Bu nedenle eğer plajda kullanmak için bir maskara alacaksanız hem suya, hem tere karşı dayanıklı olduğunu kontrol etmenizi öneririm. Yıllardır waterproof maskaraların, piyasada olan çok fazla çeşidini denemiş biri olarak, özellikle Loreal’in Paradise ve Bambi maskaralarının waterproof versiyonlarına sudan, terden, akma kokma yapmayacaklarına dair garanti verebilirim.

Kaşlar:

Burada fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım; bütün kıştan sonra kaş jeli ile dağınık ve sabitlenmiş kaşlar plajlarda da popülerliğini devam ettiriyor. Kaşınız çok seyrekse kaş jeli ile sabitledikten sonra, aralara waterproof bir kaş kalemi ile destek sağlayabilirsiniz. Bazı kaş jellerinin, kaşları jöle gibi sert yapıp ve deniz tuzunun üzerine yapıştığını deneyimlemiş biri olarak, kozmetik influencerlığının Türkiye’deki temellerini atanlardan sayabileceğimiz Sebile Ölmez’in markası So Fly’ın kaş jelini önerebilirim. Eğer kaş kalemi sürecekseniz de, terlediğinizde Küçük Emrah misali kaşlara sahip olmamak için, Loreal Brow Artist Skinny Definer ve benzeri yine hem tere hem suya dayanıklı kalemlere bakabilirsiniz.

Dudaklar:

Lip tattoo olarak geçen, sürüp bekledikten sonra sildiğinizde dudağınızın doğal rengiymişçesine renk veren ürünler bu sene haklı popülerliğini koruyor. Ne sudan ne maskeden etkileniyorlar. Ancak, yağlı bir şeyler yerseniz, rengi birazcık hafifliyor. Benim gibi her şeyi parlak sevenler için ise, maskelere rağmen şeffaf ve açık renklerdeki parlatıcılarda popülerliğini koruyor. Benefit markasının dudak renklendiricisi Benetint’ler, dudak renklendiricileri aralarında denediğim en başarılı ürünlerdi, ancak ben parlamayı seven biri olarak, yoğun dudak parlatıcıları maskelere rağmen her zaman tercihim.

Tüm bu 2021 plaj makyaj modası bir kenara, gerçekten güneşten bronzlaşıp, yanakları kızarmış sağlıklı bir cilt kadar güzel makyaj olabilir mi? Tabi ki kontrolsüzce güneş altına yatmaktan bahsetmiyorum. Doktorların önerdiği saatlerde korunarak, hafif renk almaktan bahsediyorum. Herkese ışıl ışıl bir yaz dilerim.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün