NASA, İsrailli bir öğrencinin ismini iki asteroide verdi

Technion - İsrail Teknoloji Enstitüsü cuma günü yaptığı açıklamada, bir ay süren asteroid avı programı sırasında NASA´nın, İsrailli bir öğrencinin bulduğu iki asteroide öğrencinin ismini verdiğini açıkladı.

Dünya
12 Nisan 2021 Pazartesi

Hayfa'daki ünlü araştırma üniversitesi Technion'da biyomedikal mühendisliği alanında lisans öğrencisi olan Aseel Nama, geçen ay ABD uzay ajansına bağlı Uluslararası Astronomik Arama İşbirliği vatandaş bilim programına katıldı. 

Nama, "Bir tür yarışma olan bu kampanyaya gerçekten katılmak istedim, ancak NASA üç kişilik bir ekip olmam gerektiği konusunda ısrar etti. Onlara başka ekip üyesi bulmayı başaramadığımı ama bunun benim hayalim olduğunu açıkladım. Sonunda ikna oldular ve katılmama izin verdiler" dedi. Arap kasabası Deir al-Esad'da büyüyen ve şimdi Hayfa'da yaşayan Nama, etkinliğe kaydolmasına izin verilen tek ‘tek kişilik’ ekip olduğunu sözlerine ekledi. 

Nama böylelikle tek kişilik ekip olmasının yanı sıra dünyanın dört bir yanından 116 takım arasında tek İsrailli olduğunu belirtti. 

Nama tek kişilik ekibine ANI (Aseel Nama Israel) adını verdi. NASA keşfedilen iki asteroide ANI1801 ve ANI2001 isimlerini verdi. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün