Mandalorian´ın yıldızı Gina Carano: ´´Muhafazakarları Holokost´taki Yahudilerle karşılaştırmadım´´

Aktris Gina Carano, iki hafta önce “Star Wars” dizisi “The Mandalorian”dan kovulmasına neden olan sosyal medya gönderisinde, modern muhafazakârları Holokost zamanındaki Yahudilerle karşılaştırmadığını açıkladı.

Dünya
23 Şubat 2021 Salı

Carano, "Yazıda, Cumhuriyetçiler veya muhafazakârlar hakkında hiçbir şey söylemedim’’ dedi. Pazar günü yayınlanan bir podcastte Carano daha çok insanların birbirlerini parçalamalarıyla ilgiliydi” dedi.

Carano Instagram paylaşımında, “Yahudiler sokaklarda Nazi askerleri tarafından değil, komşuları tarafından… hatta çocuklar tarafından dövüldü. Tarih düzenlendi. Nazi askerleri binlerce Yahudi’yi kolayca toplayabilmek için, ilk önce Yahudilerin ve komşularının aralarını açarak sırf Yahudi oldukları için onlardan nefret etmelerini sağladı. Bu olayın, birinin siyasi görüşleri nedeniyle başkasından nefret etmesinden ne farkı var?’’ demişti.

Carano, podcastte yaptığı paylaşımın "insanları bir araya getireceğini" düşündüğünü belirtti.

Paylaşımımla ilgili haberleri duyduktan sonra, Nazi kelimesini kullanırken daha dikkatli olmam gerektiğini fark ettim. Ama hiçbir şekilde niyetim Yahudi toplumunu rahatsız etmek değildi’’ dedi.

Podcastte Carano ile konuşan muhafazakâr siyasi yorumcu Ben Shapiro, Mandalorian’ın başrol oyuncusu Pedro Pascal'ın eski Başkan Donald Trump yönetimi zamanında ABD sınırındaki göçmen çocukları Holokost sırasında Yahudilere yapılan muameleyle karşılaştırdığını ve hala işinin olduğunu belirtti.

Carano’nun kovulmasından kısa bir süre sonra Shapiro, onu muhafazakâr Daily Wire web sitesinin himayesinde üretilen bir film üzerinde işbirliği yapmaya davet etmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün