Komedinin efsaneleri ´Efsane´ filmiyle karşınızda!

Zehra ÇENGİL Köşe Yazısı
7 Şubat 2024 Çarşamba

Günümüz Türk sinemasında, özellikle söz konusu komedi filmleri ise “Ekrana en çok yakışan, en yetenekli isimlerden biri kimdir?” diye soracak olursak, hiç şüphem yok ki cevap verenlerin büyük bir çoğunluğu Ahmet Kural’ı listelerinin başına koyacaktır.

Düğün Dernek, Ailecek Şaşkınız, Çalgı Çengi, Baba Parası gibi birçok filmde, yapımların yazarı ve yönetmeni olan kıymetli isim Selçuk Aydemir’le çalışan Ahmet Kural’ın, Aydemir’in hikayeleriyle mayasının tuttuğu zaten sinemaseverlerin test edip onayladığı bir durum. 2 Şubat Cuma günü beyazperdede izleyiciyle buluşan ‘Efsane’ de adeta bunu kanıtlar nitelikte.

‘Efsane’ filminde ailesiyle birlikte Çorum’da yaşayan Sadık’ın binlerce yıllık aile geleneği olan, lezzeti ve şifasıyla bilinen yoğurtçuluk mesleğinin sırrını Dede’sinden alabilmek için yıllardır görüşmediği ikiz kardeşi Özgür ile rekabete girmesi anlatılıyor.

Efsaneye göre, bir yaz günü kar yağdığında eğer yoğurdu yapmanın büyük sırrı gelecek nesillere aktarılmazsa, ailelerinin başına büyük bir felaket geleceğini öğrenen Sadık ve Özgür, 103 yaşındaki dedelerinden el alıp bu sırrı öğrenebilmek için amansız bir mücadeleye girişiyor. Seyirciye de bu kahkaha dolu dakikaları keyifle izlemek kalıyor.

Yapımcılığını Aytaç Ağdağ’ın yapımını Aytaç Medya ve Zirve Yapım’ın üstlendiği ‘Efsane’ filminin senaryosu ve yönetmen koltuğu ise Selçuk Aydemir’e ait.

Ahmet Kural, Cengiz Bozkurt, Serdar Gökhan, Şinasi Yurtsever, Ayhan Taş, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt, Rojhat Özsoy, Tuana Tezsay, Devrim Saltoğlu, Ferhan Vural, Burcu Gönder gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmin galası, geçen hafta 3 bin kişilik bir katılımla Zorlu PSM’de yapıldı.

Efsane filminde Sadık ve Özgür karakterine hayat veren Ahmet Kural, verdiği röportajda “Asıl efsane Serdar Abi. Bizim için Serdar Gökhan efsane bir isimdir. Yapımcımız Aytaç Ağdağ’a çok teşekkür ediyoruz. Bir oyuncu için ikiz oynamak çok eğlenceli ve lüks bir şey” açıklamasında bulunarak sinemamızın efsanelerinden Serdar Gökhan’a saygılarını sundu.

Türk sinemasına 60 yılını veren usta isim Serdar Gökhan’a gala gecesinde sürpriz bir plaket verildi. Gökhan, “Benim için özel bir gün. 1964 senesinde başlamış olduğu sinema yolculuğunu bugün 60. Yılla bu akşam burada kutluyorum. Beni biliyorsunuz tarihi filmler çekerim, güzel yumuşak bir adam değilim. Hayatımda ilk defa bir komedi filminde oynuyorum. Bu filmi hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.

Efsane’de ikiz kardeşlere can veren Ahmet Kural, iki karakterle de empati kurmanızı sağlayacak kadar enfes bir oyunculuk sergiliyor. Gala gecesinde salondaki kahkahaların susmuyor olması da ekibin en güzel hediyesi sanırım.  

Bu filmde efsaneliğine efsanelik katan bir oyuncu daha var, o da Cengiz Bozkurt. İkizlerin babası rolündeki Bozkurt, o kadar gerçekçi ve pürüzsüz bir performans sergilemiş ki, kendisine hayran kalmamak mümkün değil. Aydemir’in yazdığı müthiş repliklerin neredeyse hepsi, izleyici için ayrı bir gülme sebebi. Mutlaka izlemeniz tavsiyesiyle…

Bu arada 18 Temmuz'da Bodrum'da Cennet Koyunda dünya evine giren Çağla Gizem Şahin ile Ahmet Kural çifti, minik bebeklerinin doğumu için gün sayıyor. Çiftin, Atatürk sevgisi sebebiyle ismini ‘Kemal’ koymayı planladıkları çocuklarını, sağlıkla kucaklarına almasını diliyoruz.

 

AYŞEGÜL ALDİNÇ’İN YENİ KİTABİ ‘MALUMATFURUŞ’ İNKILÂP KİTABEVİ’NDEN ÇIKTI!

Üç yıllık yaşantısını bir kitapta toplayan Ayşegül Aldinç; aşkı, dostluğu, geçmiş günleri ve magazini odağına aldığı yeni kitabında, hafta sonu günlükleriyle okuyucuyla buluşuyor. Yalın dili ve muzip anlatımıyla dikkat çeken Aldinç, pozitif bakış açısıyla adeta “kafaya takmama” sanatını icra ediyor.

‘Malumatfuruş’, pandemi döneminde getirilen sokağa çıkma yasaklarıyla açılıyor ve tüm dünyanın tanık olduğu salgın zamanlarının resmini çiziyor. Hafta sonu günlüklerine pandemi sonrası da devam eden Aldinç, mizahı elden bırakmadan siyasetten ekonomiye, televizyon dünyasından sosyal medyaya pek çok konuya da değiniyor. Sokağa çıkma yasağında terasta mahsur kalmalar, telefon dolandırıcıları, gökten düşen balıklar gibi başından geçen birçok konuya değinen Aldinç, ‘Malumatfuruş’ kitabıyla okura yaşamın stresinden uzaklaşıp soluklanabileceği keyifli bir okuma vaat ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün