Pantene Altın Kelebek´e Cumhuriyet coşkusu damga vurdu!

Zehra ÇENGİL Köşe Yazısı
6 Aralık 2023 Çarşamba

Her yıl gerek ödül verilen isimlerle gerekse tüm sanat dünyasını buluşturan görkemli organizasyonuyla senenin en çok konuşulan gecelerinden olan Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni, bu sene 49. kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan gecede Türkiye’nin yıldız isimleri bir araya geldi. İrem Derici’nin sahne şovuyla başlayan tören hakkında sadece #PanteneAltınKelebek etiketiyle 100 binin üzerinde tweet atıldı.

Çağla Şikel ve Cem Davran’ın sunduğu Altın Kelebek’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü de unutulmadı. Tören, sesli betimlemeler ve simultane işaret diliyle canlı yayınlandı. Geceye sanatçılar tarafından verilen Cumhuriyet’in 100. yılıyla ilgili coşku dolu mesajlar damga vurdu.

Deneyimli oyuncu Perihan Savaş’ın takdim ettiği En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne Yargı’daki Ceylin rolüyle Pınar Deniz layık görüldü. Deniz “İki sene üst üste aynı ödülü almak gurur verici. Hepsi Ceylin sayesinde, hayatımda çok özel bir karakter. Beni büyüttü. Yargı başıma gelen en güzel hikaye” sözleriyle rolüne şükran duyduğunu anlattı.

SALİH BADEMCİ’DEN TÜM SALONU ERİTEN DUYGUSAL TEŞEKKÜR!

Ödülü en çok hak eden ve muhteşem konuşmasıyla salonu eritenlerin başında ise şüphesiz Salih Bademci geliyordu. Dilek Taşı, Kulüp ve Terzi’de canlandırdığı karakterlerle izleyicileri mest eden performanslar sergileyen Bademci’nin ödül konuşmasında eşi İmer Özgün’e ve kızı İklim’e ayırdığı bölüm tüm salonu pamuk gibi yaptı dersek yalan olmaz sanırım.

Bademci “Eşim İmer Özgün beni bu kadar tolere edip destek çıktığın, Kulüp setinden gözümde üç metre kirpikler, kafamda taçlar ve eyelinerlar’la geldiğimde beni kocan gibi karşıladığın için teşekkür ederim. Sen tüm mucizelerin başlangıcısın. Kızım gibi. Kızımız İklim bana oyunculuğun çocuk işi olduğunu, o safiyetle yapılması gerektiğini öğretti. Beni oyunlarına dahil ettiği için teşekkür ediyorum” dedi ve her zamanki duygusallığıyla kendini ağlamamak için zor tuttu.

En İyi Dizi, hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Yalı Çapkını seçildi. Başrol oyuncularından Afra Saraçoğlu, giydiği sade siyah takım ve güzelliğiyle yine göz kamaştırdı.

Bu sene ‘En İyi Dizi Çifti’ Aile dizisindeki rolleriyle Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Çifte ödüllerini Tatlıtuğ’un Aşk-ı Memnu’da birlikte rol aldığı Nebahat Çehre verdi. Çehre, “Bana bu sene ödülü çok yakışıklı bir adama vereceksin dediler. Hayır, o artık çok iyi bir aktör” cümleleriyle Tatlıtuğ’un oyunculukta kat ettiği yola övgüde bulundu. Sarıkaya ve Tatlıtuğ, sahneden el ele ayrıldılar.

Pantene Yıldızı Parlayanlar Ödülleri’ni de Özge Yağız, Sıla Türkoğlu, Simay Barlas ve Caner Topçu, P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun elinden aldı. Kızılcık Şerbeti’yle reyting rekorları kıran Sıla Türkoğlu “Bu sene benim için çok kıymetliydi, dönüm noktası dediğim anlar yaşadım. Gücümü göstermemde destek olan aileme ve ekibime çok teşekkürler” dedi.

PARLA’YI 2500 KİŞİ AYAKTA SÖYLEDİ

Sunucu Cem Davran’ın “İki ay sonra yaşım altmış oluyor. Her şeyimi Cumhuriyet’e borçluyum, hepimiz de bu Cumhuriyet’i Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. 100. yılımız kutlu olsun” sözleriyle salon alkıştan yıkılırken hemen ardından Cumhuriyet’in 100. yılına ‘Parla’ adlı marşı hediye eden Norm Ender coşkuyu doruğa çıkardı. ‘Parla’ yaklaşık 2500 kişi tarafından ayakta söylendi.

En İyi Romantik Komedi Kadın ve Erkek Kategorisi’nde ödül alan partnerler Hafsanur Sancaktutan ile Kerem Bursin’in birbirlerine tatlı tatlı iltifat etmesi ve Bursin’in ödülü alırken ‘Okeey’, ‘Allright’ gibi İngilizce kelimelerle ifade ettiği mutluluğu da akıllara kazındı.

Güldür Güldür ekibinden Özgün Bayraktar’ın “Ahir ömrümde Kıvanç Tatlıtuğ’u yakından görmek nasip oldu. İnşallah o da beni görmüştür” esprisiyle Rüştü Onur Atilla’nın Kerem Bürsin taklidi gecenin en komik anlarıydı.

Ödül töreninde sahneye çıkan yarım asırlık efsane Nükhet Duru’ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. Duru’nun, “Bu döneme direnerek, ilkelerimden ödün vermeyerek geldim. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım” açıklaması da büyük alkış aldı.

3. kez üst üste En İyi Erkek Şarkıcı ödülünü alan Edis, annesinin 60. yaş gününü sahneden kutlayarak ödülünü ona ithaf etti.

KULÜP DİZİSİNE 2 ÖDÜL!

En İyi Çocuk Oyuncu ödülünü, Netflix’te yayınlanan Kulüp dizisindeki Rana rolüyle Ada Erma kucakladı. Erma “Bu ödül için bana oy veren herkese çok teşekkür ederim, buraya elime dünya çizerek geldim. Bu dünya yemyeşil, okyanuslar masmavi. Savaş yok, şiddet yok, hayvanlar özgür, kadınlar güçlü. Ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim, bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla birlikte dünya güzelleşecek” diye konuştu.

En İyi İnternet Dizisi ödülünü de Kulüp dizisinin kazanması ise gerçekten sevindiriciydi. Türkiye Yahudilerinin tarihinden hüzünlü bir kesit sunan dizide Selim rolünü canlandıran Salih Bademci, duygularını “Ötekileri aile yapmak bu topraklarda çok zor, bunu kurgusal olarak Kulüp başardı, umarım gelecekte gerçeğini de gösterir hayat bize” diyerek ifade etti. Bu hepimizin ortak dileği.

49. Altın Kelebek Ödülü sahiplerinin tamamını hurriyet.com.tr’den takip edebilirsiniz.

AYLAR SÜREN BİR EMEK!

Altın Kelebek’i bu görkemli haliyle izleyicilerin önüne getiren başta Hürriyet Gazetesi Magazin Müdürü Selim Akçin ve Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki Haber Müdürü Arzu Akbaş Zor nezdinde tüm ekibi ve gecenin organizasyonunu üstlenen Bernaylafem’i de kutlamadan geçmeyelim.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün