FestivART bir hafta sonu

Nur ŞAUL BARAKAS Köşe Yazısı
18 Mayıs 2022 Çarşamba

Baharın gelişi ancak böyle kutlanırdı…

Hafta sonu İstanbul sanata fazlasıyla doydu. Tersane İstanbul, güneşin kendini göstermesiyle birlikte birçok ziyaretçiyi ağırladı. Hem sanat sektörünün hem de açık havada yeme içme sektörünün uzun kuyruklar sonucu yüzünün güldüğü görüldü.  

Türkiye’deki 23 çağdaş sanat galerisini buluşturan Contemporary Istanbul (CI) Bloom, 12-15 Mayıs tarihleri arasında Haliç'in kıyısında Tersane İstanbul’un tarihi atmosferinde gerçekleşti.

Contemporary Istanbul’un, Tersane İstanbul’da uyandırdığı uluslararası büyük ilginin ardından; Türk çağdaş sanat ailesinin tüm üyeleriyle birlikte baharı Tersane İstanbul’da festival havasında karşılamasını sağladı. CI Başkanı Ali Güreli, özellikle yabancı galerilerin Tersane İstanbul’a dâhil olmalarının başta İstanbul olmak üzere ülkemize de çok büyük bir değer kattığını anlattı.

Dünyanın en iyi sanat fuarlarından bir olma yolunda hızla yol alan CI yaş farkı gözetmeksizin tüm sanat sevdalılarının, sanata ilgi duymaya başlayanların en büyük destekçisi oluyor.

Ailecek ziyaret ettiğimiz fuarda galericiler verdikleri bilgilerle bizleri aydınlattı. The Pill Galeri’den Sayın Vedat Lodrik’in eserler, fiyatlandırma potansiyelleri ve sanatçılar hakkında verdiği detaylı bilgiler farklı bir bakış açısından düşündürdü.

X-ist Galeri kurucusu Daryo Beskenazi sanatçılarıyla birlikte ziyaretçilerle birebir ilgilendi, eserleri birlikte inceledi. Sanatçı Ali Bilge Akkaya eserleri hakkında verdiği bilgilerle fotoğraf çekimindeki heyecanı ve sunum farklılıklarını ve eser bütünlüğü üzerinde durdu. 

NFT, metaverse, dijital sanat ve klasik sanat karşılaştırmalarını içeren konferanslar kafalardaki soru işaretlerini silip gelecek neslin yatırım rotalarına ışık tuttu.

Sergi alanının dışında yer alan restoranlar dopdoluydu. Masalarda farklı farklı sanat muhabbetleri hâkimdi. Güzel havayı fırsat bilenler güneşin keyfini dış mekân eserlerini de inceleyerek ruhlarını besledi.  

Gelecek Contemporary Istanbul Sanat Fuarı sonbaharın başında yapılacak. Kaçıranlar şimdiden not almayı unutmayın!

Yaz mevsimine gün saydığımız bugünlerde, sektörel canlanmalar kapıda ama bunların hem ülke içinde hem de uluslararası arenalarda daha geniş bir kesime ulaşabilmesini sağlamak gerekmiyor mu?

Bakalım yaz mevsiminin en çok kazanan sektörü hangisi olacak ve bizi ne kadar şaşırtacak?

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün