Poway Sinagogu Faili: “Saldırım, Ulusumuzu Yahudilerden Korumak İçindi”

ABD, San Diego bölgesindeki sinagoga yaptığı ölümcül saldırıdan saniyeler sonra silahlı zanlı, 911’i arayarak söz konusu saldırıyı yapmasının amacının beyazları Yahudilerden korumak olduğunu açıkladı.

Köşe Yazısı
25 Eylül 2019 Çarşamba

Kayda geçen konuşma San Diego’da mahkeme öncesi yapılan incelemede, davanın mahkemeye intikalinin gerekip gerekmediğinin kararlaştırılması için sunuldu.

Zanlı John Earnest, 911 çağrı merkezi operatörüne “Ulusumuzu, tüm beyazları mahvetmeye çalışan Yahudilere karşı koruyorum. Bu yolda birkaç kişiyi öldürdüğümü sanıyorum” dedi. Earnest aynı zamanda gözaltına alınmadan önce,  San Diego’da yol ayrımında bekleyişini ayrıntılarla anlattı.

20 yaşındaki Earnest cinayetten, cinayete teşebbüsten ve konuyla alakalı olmayan bir camiye kundakçılık yapmaktan suçlu olmadığını beyan etti.

Cinayetin, nefret suçu olarak sınıflandırılması, eğer mahkûm olursa, Earnest’in ölüm cezasına çarptırılmasına neden olacak. Ancak savcılar henüz hangi suçla cezalandırılacağını açıklamadılar.

911 çağrısında Earnest, AR-15 tüfeğini arabanın arka koltuğuna bırakacağını ve kanun güçleri geldiği zaman arabadan çıkıp teslim olacağını ifade etmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün