İsrail solu yeniden yapılanıyor

Bir zamanlar ülkenin kurucularının ana felsefesi olan ancak 13 yıllık Netanyahu iktidarında popülaritesini ve gücünü kaybeden İsrail solu yeniden yapılanıyor.

Köşe Yazısı 1 yorum
25 Temmuz 2019 Perşembe

İsrail’in sol görüşlü Meretz Partisi ile  Eski General ve Başbakan Ehud Barak’ın İsrail Demokrat Partisi, 17 Kasım seçimleri öncesi Demokratik  Cephe adı altında bir ortaklık kurdu. 

Partiye, İsrail’in bir zamanlar en büyük siyasi gücü olan İşçi Partisi’nden Milletvekili Stav Shaffir’in de katılması dikkat çekiyor.   İşçi Partisi Lideri Amir Peretz yaptığı bir açıklamada partinin seçimlerde hiçbir sol görüşlü parti ile işbirliği yapmayacağını belirtmişti.

Demokratik Cephe’nin liderliğini Meretz Başkanı Nitzan Horowitz üstlenirken, Stav Shaffir de partinin ikinci adamı olacak.

Sol partilerin birleşme nedeni ise açık, seçimler için aday listelerinin teslim edilmesinin son gününe haftalar kala söz konusu partiler seçim barajını tek başlarına aşabileceklerini tahmin etmiyor. 

Demokratik Cephe kurulan ortaklığın misyonunu ise şöyle tarif ediyor:  “İnanıyoruz ki kurduğumuz bu ortaklık İsrail Devletini olması gereken doğru bir siyasi  rotaya girmesini sağlayacaktır.”

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün