Suriye: İsrail askeri üssümüze saldırdı

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, ülkenin güneyinde al-Harra Daraa’ya yapılan saldırıyı İsrail’in yaptığını iddia etti.

Köşe Yazısı
26 Temmuz 2019 Cuma

Bölgede istihbarat kaynakları bulunan İngiliz kökenli gözlem grubu ise açıklamasında, füzelerle yapılan hava saldırısının Hizbullah kontrolünde İran’ın desteklediği  milislerin üssünü hedef aldığını belirtti. 

Yerel medya kuruluşları saldırı sırasında  Suriye hava savunma sistemlerinin birkaç füzeyi imha  ettiğini belirtirken, SANA da saldırının sadece maddi hasara neden olduğunu söyledi. 

Ancak bölgede görevli insan hakları gözlem kuruluşu saldırı sırasında can kaybı olduğunu belirtti.  Sivil toplum kuruluşunun öğrendiğine göre, saldırı sırasında dokuz kişi öldü. Raporlara göre ölenlerden üçü Suriyeli, altısı ise yabancı  askerdi. 

İran, güney Lübnan’daki Hizbullah örgütü aracılığı ile İsrail ile bir savaş yürütüyor. Tahran’ın gerek Esad ordusuna gerek de İsrail’e saldırılar düzenlemesi için Hizbullah örgütüne lojistik destek ve teknolojik silah sağladığı biliniyor. 

İsrail, Güney Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine düzenlenen saldırılar hakkında şimdiye kadar hiçbir resmi açıklama yapmadı.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün