Yeniden faaliyete geçen Yanbol Sinagogu, 22 Ekim’de Hahambaşı Rav David Sivi’nin de katıldığı bir törenle kapılarını açtı. Törende, minha duasının ardından, sinagogun açılışına emeği geçen herkese teşekkür edildi. İkramlarla renklenen tören, tüm katılımcılara duygusal ve nostaljik bir akşam yaşattı.
Balah Ahrida Yönetim Kurulu Başkanı Moris Levi, hoş geldiniz konuşmasında Yanbol Sinagogu’nun tarihçesinden kısaca bahsederek, sinagogun yeniden açılma sürecini anlattı.
Sonrasında söz alan Hahambaşı Rav Sivi de, Yanbol’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Yahudilerin tarih ve mekan bilinci çok yüksek olan bir topluluk olduğunu vurgulayan Rav Sivi, sinagogun yeniden açılmasında emeği geçen herkese de teşekkür etti.