Sinwar: “Sivil kayıplar gerekli fedakarlıktır"

The Wall Street Journal´ın (WSJ) bir haberine göre, Hamas lideri Yahya Sinwar tarafından çeşitli Hamas yetkililerine ve rehine anlaşması aracılığı yapan kişilere yazılmış mesajlar ortaya çıktı.

Dünya
11 Haziran 2024 Salı

WSJ’ye göre, mesajlarda İsrail-Hamas savaşından bahseden Sinwar, yakın zamanda rehine anlaşması müzakereleri yürüten Hamas yetkililerine, “İsraillileri tam da istediğimiz yerde tutuyoruz” İfadelerini kullandı.

Sinwar, Katar'daki Hamas liderlerine gönderdiği mesajda, Cezayir Savaşı'ndaki sivil kayıpları örnek göstererek, bu tür kayıpların “gerekli fedakarlıklar” olduğunu belirtti.

Nisan ayında da Gazze'de İsrail Hava Kuvvetleri'nin (IAF) düzenlediği operasyonda Hamas lideri Haniye’nin üç oğlu öldürüldüğünde, Sinwar ‘‘Onların ve diğer Filistinlilerin ölümleri bu ulusun damarlarına hayat vererek eski görkemine ve onuruna yükselmesini sağlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Sinwar mesajlarda ayrıca, ateşkes ve rehine anlaşması için Aralık ayında arabulucularla bir araya gelen Hamas yetkililerinden hoşnut olmadığını belirtti.

Sinwar, “Savaşı kaybetmediğimiz müddetçe, bu tür temaslar derhal sonlandırılmalıdır. Aylarca savaşmaya devam edecek kapasiteye sahibiz” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün