İsrail: “BM okulu Hamas´ın merkeziydi”

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Perşembe sabahı yaptığı açıklamada, çarşamba gece yarısı Gazze´nin merkezinde yer alan bir Birleşmiş Milletler (UNRWA - Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık) okulunun içindeki Hamas yerleşkesine hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Dünya
6 Haziran 2024 Perşembe

İsrail ordusunun açıklamasına göre, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırıya katılan Hamas ve İslami Cihad militanları yerleşkede faaliyet gösteriyordu. Hamas, kurduğu yerleşkeden terör eylemlerini organize ederken, okulu da kendine kalkan olarak kullanıyordu.

IDF saldırı öncesi bazı önlemlerin alındığını, sivillere olabilecek zararı önlemek için havadan detaylı izleme yapıldığını belirtti.

Filistinliler, okula düzenlenen hava saldırısında en az 39 kişinin öldüğünü ve cesetlerin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el Balah'taki hastanelere tahliye edildiğini ifade etti. Okulun, evlerinden edilmiş Gazzeliler için geçici bir sığınak olarak kullanıldığı belirtildi.

Hamas, “Bu, insanlığı utandıran korkunç bir soykırımdır. Uluslararası toplumu İsrail'e Gazze'deki soykırımı durdurması için baskı yapmaya çağırıyoruz” dedi.

İsrail ise, saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin neredeyse hepsinin Hamaslı olduğunu iddia etti ve masum sivillerin değil, Hamaslıların öldürüldüğünü kanıtlamak için isimlerin yayınlanacağını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün