´´İsrail´de Hamas´ın ifade özgürlüğü olmayacak´´

İsrail kabinesi pazar günü, İsrail-Hamas savaşıyla ilgili güvenlik endişeleri nedeniyle Katarlı haber kuruluşu El Cezire´nin İsrail´deki operasyonlarını kapatma kararı aldı.

Dünya
6 Mayıs 2024 Pazartesi

Karar, El Cezire'nin web sitelerine erişimin sınırlandırılmasını, Arapça, İngilizce yayınlarının ve İsrail'deki ofislerinin kapatılmasını içeriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, "El Cezire muhabirleri İsrail'in güvenliğine ve ordusuna zarar vererek teröre teşvik etti. Hamas'ın sözcülerini ülkemizden çıkarma zamanı geldi’’ dedi.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ise, "İsrail ve askerlerin güvenliğine zarar vermek için basın özgürlüğünü kullananlara karşı harekete geçtik. İsrail'de Hamas'ın ifade özgürlüğü olmayacak" açıklamasında bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Kabinenin İsrail'deki El Cezire'yi kapatma kararını üzüntüyle karşılıyoruz. Özgür ve bağımsız bir medya, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması için gereklidir. Gazze'den yapılan haberlere getirilen sıkı kısıtlamalar göz önüne alındığında bu durum daha da önem kazanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün