Netanyahu ve Herzog´dan Yom Aşoa´da 7 Ekim göndermesi

İsrail´de Holokost Anma Günü´nde (Yom Aşoa) Yad Vaşem Holokost Müzesinde tören düzenlendi. İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşma yaptı.

Dünya
6 Mayıs 2024 Pazartesi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Yad Vaşem Holokost Müzesindeki çelenk koyma törenine katıldı. Tören, Netanyahu’nun istifasını isteyen bir protestocu nedeniyle bir süre aksadı.

Netanyahu törende yaptığı konuşmada, ‘‘Bütün rehineleri bu karanlık cehennemden kurtarmaya kararlıyım. Onları evlerine, ailelerine getirmek ve devam eden bu kâbusu sona erdirmekle yükümlüyüz. Kalplerimiz onlarla beraber’’ dedi

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ise konuşmasında, “Holokost'tan bu yana geçen yıllar boyunca, zaman zaman kendimize güvence verdik. Yahudi halkının bir daha asla savunmasız ve korumasız kalmayacağına yemin ettik. Tüm bunlara rağmen, Holokost'un dehşeti Ekim ayındaki katliam sırasında hepimizi sarstı ve tüm kalbimizde yankılandı. Ancak 7 Ekim bir Soykırım değildi, çünkü şu anda İsrail Devletimiz ve İsrail Savunma Kuvvetlerimiz var. Trajedinin ve şokun sonuçları bizi hala rahatsız etse de,ulusal bağımsızlığımız var. Bunu mutlak bir inançla söylüyorum. Bizi hala etkileyen felakete ve yaslara rağmen hiçbir şey bağımsızlığımızı yok edemez. Sevgili Holokost Kurtulanlarımız, siz bizim ebedi kahramanlarımızsınız. Sizin mirasınız, direnişin, gururun, umudun mirasıdır. Halkımızın her şeyin üstesinden gelebileceğine dair sarsılmaz inancımın kaynağı sizlersiniz’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün