Meta eski COO´sundan 7 Ekim belgeseli: ´Screams Before Silence´

Meta eski COO´su Sheryl Sandberg, Hamas´ın 7 Ekim´de İsraillilere karşı uyguladığı sistematik cinsel şiddete ilişkin hazırladığı belgeseli ´Screams Before Silence´ı Youtube´da yayınladı.

Dünya
29 Nisan 2024 Pazartesi

İsrailli Kastina Productions şirketiyle ile iş birliği içinde hazırlanan bir saatlik belgeselde, 7 Ekim saldırısında hayatta kalanlar, serbest bırakılan rehineler, ilk müdahale görevlileri, hukuk ve adli tıp uzmanları röportajlar veriyor.

Belgesel, Hamas’ın çoğunluğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürüp 253 kişiyi kaçırarak devam edecek bir savaşı tetiklediği ve uyguladığı cinsel şiddeti vurgulanıyor.

BM Kadına Yönelik Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Komisyonu eski Başkan Yardımcısı Prof. Ruth Halperin-Kaddari belgeselde, ‘‘Kadının bedenine yapılan bir eylem, tüm ulusa yapılan bir eylemi sembolize eder’’ dedi.

Belgesel, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yayınladığı ve Hamas'ın cinsel şiddet eylemleri gerçekleştirdiğinden şüphelenilen örgütlere dahil etmeyi reddettiği bir raporu ayrıntılarıyla anlatıyor. Raporda, Filistinli terör örgütünün 7 Ekim'de İsrail'e yönelik yıkıcı saldırısı sırasında cinsel suçların işlendiğine dair kanıtlar bulunduğuna, ancak sorumluluğu özellikle Hamas'a yüklemediğine dikkat çekiliyor.

Belgeselde yayınlanan çatışma görüntülerinin çoğu Hamaslıların kendi GoPro kameraları tarafından çektikleri ve televizyonda veya sosyal medyada yayınlanan görüntülerden oluşuyor.

Belgesele aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=zAr9oGSXgak

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün