Netanyahu: Hamas´a askeri ve diplomatik baskıyı arttıracağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze´deki İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir takas anlaşmasının "Hamas´ın taleplerini artırması nedeniyle" imzalanamadığını savundu.

Dünya
24 Nisan 2024 Çarşamba

Netanyahu, Pesah Bayramı dolayısıyla yayınladığı görüntülü mesajında, "Gazze’deki İsrailli rehineleri kurtarma misyonundan bir an bile vazgeçmediğini" belirtti.

Esir takası için tekliflerinin Hamas tarafından reddedildiğini belirten Netanyahu, İsrail sokaklarında hükümetin istifası, erken seçim ve rehine takası anlaşması imzalanması için düzenlenen protestolara değindi ve Hamas'ın İsrail'deki ayrışmadan yararlandığını ve hükümete yönelik baskıdan cesaret aldığını iddia etti.

Hamas'ın rehineleri serbest bırakmak için şartlarını ağırlaştırdığını söyleyen Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas'ın üzerindeki diplomatik ve askeri baskıyı artıracaklarını çünkü bunun rehineleri geri getirmek için tek yol olduğunu ileri sürdü.

Bu arada, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Gazze'de savaşın devam etmesine ilişkin planı onayladığı belirtildi.

İsrail Ordu sözcüsü Daniel Hagari, Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin bilgi verdi. Hagari, "Genelkurmay Başkanı, güney cephesindeki (Gazze) 'operasyonların' sürdürülmesine ilişkin planı onayladı" dedi.

Gazze'nin orta kesiminde bu hafta bir operasyonu daha tamamladıklarını ve Hamas'a ait bir altyapıyı yok ettiklerini kaydeden Hagari, Gazze'deki savaşın sonraki aşamaları için hazırlık yapıldığını aktardı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün