İstanbul, 3. CI Bloom Bahar Fuarıyla yeniden canlanıyor

Sanat
17 Nisan 2024 Çarşamba

Yenilikçi ve canlı atmosferiyle ‘3. CI Bloom’ Sanat Fuarı, 24-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. 24 Nisan ön izleme, 25-28 Nisan tarihleri arasında ise genel ziyaretin gerçekleşeceği ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı- Rumeli Salonunda düzenlenecek fuar, İstanbul'u ve Türkiye'deki çağdaş sanatçıları ön plana çıkarıyor. Yaza girmeden önce sanat dünyasının tüm oyuncularını bir araya getiren CI Bloom, Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW ve LG OLED partnerliğinde gerçekleşiyor.

CI BLOOM Katılımcı Galeri Listesi:
Art On Istanbul, Bozlu Art Project, Brieflyart, BüroSarıgedik, C.A.M. Galeri, den art, DifoArt, Dirimart, Galeri 77, Galeri Siyah Beyaz, Muse Contemporary, One Arc Gallery, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Simbart Projects, Vision Art Platform, x-ist, ZILBERMAN, 10_12 Gallery.

***


 Trump Art Gallery’de ‘Kurulu Düzen’

Ressam Büşra Aktekinoğlu Babat, satranç tutkusunu, son sergisi ‘Kurulu Düzen’in ana konusu olarak yansıtıyor. Hayatı satranç olarak gören sanatçı, oyuncak tahta atları serginin kahramanları olarak öne çıkarıyor. 30 Nisan tarihine kadar Trump Art Gallery’de yer alacak olan serginin küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre üstlenmiş. Babat, “Yaşadığımız hayatı satranç olarak görüyorum.  Oyunda yanlış hamle nasıl bütün oyunu bozabiliyorsa, verdiğimiz yanlış bir karar da tüm hayatımızı etkileyebiliyor. Ortak olan bir nokta daha var, kurallarımız… Özellikle derdini anlatamayan canlılara karşı adil olmalıyız” diyor.

***

Sónar İstanbul bu sene de 3 gün!

Müzikseverleri müzik, yaratıcılık ve teknoloji ekseninde birleştiren, bu yıl 8. kez düzenlenecek ‘Sónar İstanbul’un katılımcı programı açıklandı. %100 Müzik’in katkılarıyla, 26-27-28 Nisan’da yine Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek üç günlük festivalin açıklanan isimleri arasında Adam Beyer, Eliza Rose, Ellen Allien b2b Nene H, Marcel Dettman (live), Olof Dreijer, Ryoji Ikeda- Ultratronics (Live Set), Sevdaliza ve William Basinski yer alıyor. Ayrıca Jan Blomqvist, Henrik Schwarz,  Overmono, 2ManyDJs b2b Tiga, Jennifer Cardini b2b Ece Özel, Joy Orbison, Atakan Uysal, Zeynep Erbay, Samet Günal b2b NON, Onur, Marc Gonen, THC, Cärbone Black, Ögem Yılmaz, Numeric ve Pina Tesla var. Görkemli görsel ve işitsel performansların sergileneceği festivalde, müzik ve yaratıcılığın sınırlarının zorlandığı, etkileyici panelleriyle Sónar+D programı da yer alacak.

***

Artweeks 9. Edisyonu için geri sayım başladı!

Kültür ve sanatın buluşma noktası ‘Artweeks İstanbul'un 9. Edisyonu, 
Bilgili Holding ev sahipliğinde, 20-28 Nisan tarihleri arasında 
The Ritz Carlton Residences, İstanbul B Blok'ta gerçekleşecek. 
Bilgili Sanat ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonu ile düzenlenen etkinlik, şehrin en prestijli etkinliklerinden biri olarak sanatseverler ve sanatçılar arasında değerli bağlar kurmayı hedefliyor. 

***

Lara Fabian yeniden geliyor

Albümleri yirmi milyonun üzerinde satan Belçikalı dünya yıldızı Lara Fabian, zamansız klasiklerini seslendirdiği ‘Je T’aime’ Dünya Turnesi kapsamında, 25 Nisan akşamı Volkswagen Arena’da İstanbullu sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Lara Fabian, 1995’ten bu yana kariyerine sayılamayacak kadar başarılı proje sığdırdı ve onlarca uluslararası ödül kazandı. Piu Entertainment organizasyonuyla gerçekleşecek ve Fabian’ın geniş repertuarı ve etkileyici performansıyla unutulmaz bir geceye imza atacak.

***

Uluslararası Caz Günü aynı akşamda beş konserle kutlanıyor!

Garanti BBVA, UNESCO tarafından 2012’de ilan edilen 30 Nisan Uluslararası Caz Günü heyecanını beş özel konserle paylaşıyor. 30 Nisan Salı akşamı İstanbul’da beş farklı mekânda sergilenecek performanslarla, müzikseverler Caz Günü’nü doyasıya yaşayacak. Blind’da Portico Quartet, Bova’da Üç: Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Volkan Öktem, Salon İKSV’de CHERISE, Nardis Jazz Club’da Dilek Sert Erdoğan ‘Tribute to Aretha Franklin’ ve Zorlu PSM %100 Studio’da Yazz Ahmed müzikseverlerle buluşuyor. Caz severler bu eşsiz geceyi kaçırmasın!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün