Or Yom pansiyonerlerinin her günleri keyifli etkinliklerle geçiyor

Dolu dolu geçen günler, kurum faaliyetlerimiz açısından memnuniyet verici.

Toplum
17 Nisan 2024 Çarşamba

Murat Ojalvo

Belediye seçimleri öncesi kurum içinde pansiyonerlerimize barkovizyon ile oylarını nasıl kullanacakları bilgisi verildi. Seçim günü oy kullanabilecek olan pansiyonerlerimiz kendi imkanları ile oylarını kullanacakları yerde attılar. İmkanı olmayan pansiyonerlerimize sosyal servis ve tahsis ettiğimiz araçlar sayesinde oy kullanacakları yerlere kadar eşlik edildi.

İlerleyen günlerde kurumumuza sürpriz bir ziyaretle Rav İzak Alaluf geldi. Neşeli ve keyifli bir anlatım üslubu ile Tora Sohbetleri gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu bu etkinlikte kendisini kurumumuzda daha sık görmek istiyoruz.

Ramazan ayının bitimine günler kala Or Yom'umuzda gelenekselleşen iftar yemeği organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Kurum personelleri ve her ihtiyacımızda yanımızda olan desteklerini esirgemeyen ilçe sağlık personelleri, sosyal hizmetler birimi davetlileri ve mahalle muhtarımız konuklarımız arasındaydı. Başkanımız ve gönüllerimizin kendi elleriyle yaptıkları yemek servisi her sene olduğu gibi personelimizin ve konuklarımızın takdirini kazandı. Bir başka gün Geriatri ve özel sınıf pansiyonerlerimizin sosyalleşmesi ve ortam değişikliği için Payidar Cafe'ye kahvaltıya gidildi. Özel bir bağış karşılığında gerçekleşen kahvaltı etkinliğine özel sınıf öğretmenimiz, müdiremiz ve sosyal hizmet uzmanlarımız de katıldı.

‘Kuzguncuk'ta bir zamanlar’ konulu barkovizyon sunumu kurumumuzda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sunumu gerçekleştiren Hanriette Topuzyan Başoğlu Kuzguncuk hakkında verdiği bilgiler ve sunum sonrasında da, zamanında Kuzguncuk'ta yaşayan pansiyonerlerimizin karşılıklı bilgi alış verişini izlemek çok keyifliydi.

Onun dışında klasik Bingo oyunumuz, fizyoterapist ve stajyerler eşliğinde haftada bir kaç kez tekrar edilen grup egzersizleri, her ayın son haftası gerçekleştirilen o ay içinde doğmuş pansiyonerlerimiz için topluca yapılan Doğum Günü Etkinliği etkinliklerimizden sadece bazılarıydı. Bazı Cuma günleri çay saatinde hafta sonuna girmenin neşesi ile çalışan personeller ile piyano ile amatörce şarkı söyleme etkinlikleri pansiyonerlerimiz ve çalışanlarımızın kaynaşması için güzel anlara tanıklık ediyor.

Ramazan Bayramı vesilesi ile çalışan tüm personel ile bayramlaşma yapıldı. Daha nice bayramlarda bir arada olma temennileri dile getirildi. Yaklaşan Pesah Bayramı için hazırlıklarımızı bitirdik ve dağıtımlarımıza başladık. Dağıtımlar sırasında büyük bir özveri göstererek bizlere destek veren gönüllülerimize sonsuz teşekkürlerimizi bir daha sunuyoruz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün