ABD´de antisemitizmde rekor artış

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) salı günü yaptığı açıklamada 2023´ten bu yana ABD´de antisemit olaylarda %140´lık bir artış görüldüğünü belirtti.

Dünya
16 Nisan 2024 Salı

ADL, ABD’de antisemit olaylarda son 45 yılda görülen en büyük artışla birlikte günde ortalama 24 Yahudi karşıtı olay yaşandığını dile getirdi. Bu istatistikler Gazze'de devam eden savaşa atfedildi. ADL, ABD genelinde ekim sonrası üniversite kampüslerinde, meydanlarda ve İsrail karşıtı gösterilerde 5.204 antisemit olay kaydetti.

ADL, bu yeni istatistikler sonrasında ülke genelindeki valiliklere, Beyaz Saray'ın antisemitizmle mücadeleye yönelik ulusal stratejisinin kendilerine uygun versiyonlarını oluşturma çağrısında bulundu.

ADL CEO'su Jonathan Greenblatt, “Antisemitizm, ülke genelinde hala devam ediyor. Yahudi Amerikalılar okulda, işte, sokakta, Yahudi kurumlarında ve hatta evlerinde hedef alınıyor. Hükümetin ulusal düzeyde yaptığı gibi, antisemitizmle mücadele için kapsamlı bir strateji geliştirmesi ve uygulamaya koyması için her valiye ihtiyacımız var. Bu benzeri görülmemiş zorluklara rağmen, Amerikan Yahudileri korkuya boyun eğmemeli. Antisemitizmle savaşırken bile, Yahudi kimliklerimizle gurur duymalı ve ABD toplumundaki yerimizden emin olmalıyız. Şu anda öyle hissetmeyebiliriz, ancak düşmanlardan çok daha fazla müttefikimiz var’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün