İsrail´den Ortadoğu ülkelerine İran açıklaması

İsrail; Ürdün, Mısır ve Körfez ülkeleri gibi müttefik ülkelere, İran´a karşı yapılması olası misillemede tehlike altında olmayacaklarına dair mesaj gönderdi.

Dünya
16 Nisan 2024 Salı

İsrail’in bu mesajları, İran'ın saldırısına nasıl ve ne zaman yanıt vermesi gerektiğine dair artan soruların ortasında geldi. Hem Batılı hem de Ortadoğulu ülkeler İsrail'i bir sonraki adımları konusunda uyardı.

Ürdün gibi bölgesel ortaklar, İran saldırısı sırasında İsrail'i destekledi ve Ürdün Hava Kuvvetleri, İsrail'e gelen İran İHA ve füzelerini düşürmek için ABD, İngiltere, Fransa ve diğer ülkelere katıldı. Ancak Ürdün Kralı Abdullah, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşerek Ürdün'ün bölgesel savaşı desteklemeyeceğini ve İsrail'in bölgedeki gerilimi arttırmasına karşı olduğunu dile getirdi.

İran medyası, İsrail ile iş birliği yapması durumunda Ürdün'ün bir sonraki hedef olacağı konusunda uyarıda bulundu. Bu açıklama Ürdün'de endişe yarattı.

Salı günü NBC tarafından yayınlanan bir rapora göre, ABD'li yetkililer İsrail'in İran'a tepkisinin sınırlı olabileceğine ve İran topraklarında olmayan İran güçlerini, yetkililerini veya silahlarını hedef alacağını tahmin ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün